5-2-3
vko.22 // 31.5.2017

IFK Mariehamn puristi voiton (IFK Mariehamn-RoPS 2-1)

IFK Mariehamn voitti RoPS:n keskiviikkona Ahvenanmaalla.

IFK Mariehamn juhli keskiviikkona niukkaa kotivoittoa, kun RoPS kaatui Wiklöf Holding Arenalla 2-1 (1-0). Isäntien osumista vastasivat Amos Ekhalie sekä Jani Lyyski, RoPS:n ainokaisen laukoi Robert Taylor.

Ottelu ei ehtinyt vanheta kymmentä minuuttiakaan kun Amos Ekhalie vei IFK:n johtoon. Robbin Sellin pelasi itsensä vapaaksi vasemmalla ja pelasi pallon RoPS-maalille, jossa Ekhalie oli täysin vapaana, mutta ei osunut kunnolla palloon. Pallo jäi kuitenkin hänen jalkoihinsa ja omintakeisen piruetin jälkeen Ekhalie iski pallon toisella yrittämällä maaliin.

RoPS oli kuitata heti perään, mutta kaikkineen IFK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Pelin painopiste oli pitkälti RoPS:n päädyssä, eikä vierasjoukkue saanut ensimmäistäkään kulmapotkuakaan ennen taukoa. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty.

Toinen jakso alkoi samaa rataa ja IFK oli lähellä tuplata johtonsa 53. minuutilla, mutta Antonio Reguero RoPS-maalilla pelasti komeasti Brian Spanin yrityksen maalinedustalta. Tuloksena ollut kulmapotkukin pomppi vaarallisesti RoPS-maalilla, mutta ilman tulosta.

Sen sijaan iski sitten RoPS. Kulmapotkun jälkeen pallo ajautui rangaistusalueen ulkopuolelle ja Robert Taylor laukoi mahtavasti 20 metristä ohjuksen lailla ohi voimattoman Andreas Vaiklan.

IFK tuli kuitenkin nopeasti uudestaan. Sellin pakotti Regueron jälleen paraatipelastukseen ja pari minuuttia myöhemmin tuli tulosta kulmapotkusta. Bobbie Friberg da Cruz syötti ja Jani Lyyski oli oikealla paikalla ohjaamassa osuman, joka jäi voittomaaliksi.

2-1-maalin jälkeen IFK jatkoi painostamistaan, mutta maaliviivaa lähemmäs pallo ei enää mennyt.

KuPS-IFK Mariehamn Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 4.6. kello 18.30 ja RoPS-HJK Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 4.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.