AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
JJK
3-5-2

31

(2-0)

Yleisöä 1335

Ilves
4-5-1
vko.21 // 26.5.2017

Ennakko: JJK-Ilves

Ennakko: JJK-Ilves

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut JJK hakee kauden avausvoittoaan lauantaina Ilvestä vastaan.

Ilves ja JJK eivät ole vielä kertaakaan kohdanneet toisiaan Veikkausliigassa. Joukkueiden edelliset sarjakohtaamiset olivat Ykkösessä kaudella 2014. Viimeisin keskinäinen ottelu pelattiin kuitenkin vain kolme kuukautta sitten Suomen cupin lohkovaiheessa. Tuolloin Ilves haki 1-0-vierasvoiton Jani Tanskan puskumaalilla.

Yhteistä historiaa löytyy etenkin yksittäisten pelaajien kautta. Toppari Samu Nieminen ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tomi Petrescu edustivat vielä viime vuoden alussa Ilvestä, mutta siirtyivät sarjatasoa alemmas takaisin synnyinkaupunkiinsa. Liikennettä toiseen suuntaan tapahtui talven aikana, kun JJK-taustaiset Eero Tamminen, Iiro Järvinen ja Aleksis Lehtonen saapuivat keltapaitoihin. Nuorten lupausten kehittäjänä tunnetun päävalmentaja Jarkko Wissin suojatit hakevat todellista läpimurtoaan.

Neljännes kaudesta on takana ja Ilves on neljäntenä sarjataulukossa. Keskiviikkona VPS kaatui 2-0 Vaasassa, kun Emile Paul Tendeng ja Ariel "Tuco" Ngueukam laukoivat joukkueensa vierasvoittoon. Neljästä vieraspelistä on irronnut hienosti kolme voittoa. Sama linja on selkeä tavoite myös lauantaille, mutta nyt kahden vierasreissun välissä on vain kaksi palautumispäivää.

– Ennen maajoukkuetaukoa otteluita on tiiviisti. Tällaisessa tahdissa korostuu oikeanlainen harjoittelu ja lepo. Se joukkue, joka onnistuu palautumisessa ja on pelipäivänä vireämpi, on heti vahvoilla, Wiss tietää.

– En liiemmin tuijota ennakkoasetelmia. Emme missään nimessä saa aliarvioida JJK:ta. He ovat pelanneet hyviä pelejä, mutta epäonnisesti pisteet ovat toistaiseksi jääneet vähiin. Heillä on vielä paljon annettavaa, Wiss uskoo.


JJK-Ilves Harjun stadionilla lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut