AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
5-2-3

01

(0-0)

Yleisöä 1253

KuPS
4-4-2
vko.21 // 26.5.2017

Ennakko: RoPS-KuPS

Ennakko: RoPS-KuPS

RoPS on lauantaina kovan haasteen edessä, kun sarjakakkonen KuPS saapuu vieraaksi Rovaniemen keskuskentälle.

Sarjataulukossa RoPS:n ja KuPS:n eroa on vaivaiset kaksi pistettä. Näiden kahden pisteen turvin KuPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa toisena. Sen sijaan kuntopuntarissa sekä RoPS että kaimaseura KuPS ovat molemmat kärkisijoilla. Edellisissä otteluissaan RoPS voitti kotonaan JJK:n 2-1. KuPS puolestaan tasasi pisteet SJK:n kanssa 1-1.

Kahdessa edellisessä ottelussa RoPS on tuskastellut lievissä kokoonpano-ongelmissa. Miehiä on ollut sivussa niin loukkaantumisten kuin flunssankin kaatamina. Nyt Juha Malisen luotsaamalla joukkiolla näyttää jälleen valoisammalta.

- Robert Taylor on pystynyt harjoittelemaan useamman kerran, Antti Okkonen alkaa olemaan paremmassa kunnossa, Lassi Järvenpää on tervehtynyt, Sakari Tukiainen on noussut uudelle tasolle ja Simo Roihakin on täydessä kunnossa, päävalmentaja valottaa.

- Harjoitus harjoitukselta fiilikset ovat vain positiivisemmat. Näemme kyllä, että joukkueessa on tapahtunut kehitystä.

Veikkausliigassa pelataan nyt noin kahden viikon sisään viisi ottelua. Otteluruuhka on jokaiselle joukkueelle sama, mutta se asettaa haasteensa varsinkin kapeammalla miehistöllä pelaaville. Tähänkin peilaten RoPS:n sairasosaston tyhjeneminen osuu kreivin aikaan.

- Huominen on meidän kolmas peli tähän ruuhkaan. Tässä kohtaa rotaatio on se iso kysymys, johon on löydettävä oikeita vastauksia, Malinen pohdiskelee.

- Palautumisaika on olematon, mutta onneksi tähän otteluun meillä alkaa taas olemaan vaihtoehtoja. Tarvitsemme niitä pelaajia, joiden energiataso pysyy kovana koko ysikymppisen ajan.

Joukkueiden ikärakenteiden osalta RoPS ja KuPS muistuttavat mielenkiintoisella tavalla toisiaan. Myös Kuopiossa nuoret saavat rohkeasti vastuuta. Näistä kirkkaimpana esimerkkinä Urho Nissilä, joka nyt 20-vuotiaana on jo noussut Veikkausliigan tähtien joukkoon.

KuPS:lla on takana fyysisesti kova ja pelillisesti vaikea SJK-ottelu, josta se onnistui puristamaan arvokkaan tasapelin keskikenttäpelaaja Joni Mäkelän puskuosumalla. Yksi sarjapiste nosti KuPS:n sarjataulukossa toiseksi sekä Veikkausliigan kuntopuntarissa ensimmäiseksi.

- Se missä me keskiviikkona onnistuttiin oli, ettei SJK saanut laadukkaita maalipaikkoja kuin kaksi kappaletta. Me puolustettiin hyvin, mikä on hyvän joukkueen merkki. Lopussa noustiin tasoihin, mikä on sekin hyvän ja henkisesti vahvan joukkueen merkki, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara analysoi SJK-peliä.

- Se missä me ei onnistuttu oli, että me ei saatu pelattua palloa prässin alta pois riittävän nopeasti ja tehokkaasti ylöspäin. Peli meni roiskimiseksi, osin vahvan vastustajan takia. Myös pelinrakentelussa meillä oli ongelmia, valmentaja totesi.

Tappiottomien pelien sarjalle KuPS hakee jatkoa Rovaniemeltä. Edessä on jälleen vaativa ja haastava Veikkausliigavääntö kovan kotijoukkueen kanssa.

- Neljästä kotipelistään he ovat voittaneet kolme. RoPS-joukkueessa on nuoria taitavia yksilöitä, vahva kärkipari, hyvät laidat ja paljon taitoa. RoPS on nyt hieman erilainen kuin aiemmin, se on vähemmän suoraviivainen ja enemmän pelaavampi kuin aiemmin. Vaarallinen joukkue, Honkavaara varoittelee.

Hyökkääjä Gbolahan Salami on nyt yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa varoitustilin täyttymisen johdosta. Hyökkääjä ei siten pelaa Rovaniemellä. KuPS:n pelaajatilanne on muilta osin hyvällä mallilla.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut