AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

11

(0-1)

Yleisöä 2875

SJK
4-5-1
vko.21 // 24.5.2017

KuPS kiri viime hetken tasapeliin (KuPS-SJK 1-1)

KuPS kiri viime hetken tasapeliin (KuPS-SJK 1-1)

KuPSin ja SJK:n välinen ottelu päättyi keskiviikkona 1-1-lukemiin.

Kuopiossa päädyttiin keskiviikkona 1-1-tasapeliin. Vierailija SJK johti ottelua aina lisäajan toiselle minuutille asti Johannes Laaksosen osumalla, kunnes isäntäjoukkue KuPS:n Joni Mäkelä puski pallon lähietäisyydeltä maaliin.

SJK aloitti ottelun hyvin, eikä KuPS saanut omaa peliään käyntiin kunnolla. Kuudennella minuutilla Facundo Guichon ja Erfan Zeneli pelasivat hyvin yhteen, ja Facundo pääsi laukomaan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. SJK:lla oli ensimmäisen 10-minuuttisen aikana myös muutama erikoistilanne.

SJK:n johtomaali syntyi 13. minuutilla. Johannes Laaksonen ja Aristote Mboma ryöstivät pallon Reuben Gabrielilta. Mboma eteni boksiin asti ja syötti Laaksoselle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin.

KuPS sai kulmapotkun 24. minuutilla. Pallo jäi pomppimaan maalin edustalle, ja kuopiolaiset vaativat rangaistuspotkua käsivirheen takia, mutta seurauksena oli vain uusi kulmapotku. Tuosta kulmapotkusta SJK pääsi hyvään vastahyökkäykseen, kun Aristote Mboma pelasi uhrautuvasti ja blokkasi KuPS-pelaajan laukauksen. Vastahyökkäyksessä Facundo syötti Zenelin läpiajoon, mutta Urho Nissilä kaatoi hänet. Peli sai kuitenkin jatkua.

Mboman uhrautuva pelaaminen kääntyi lopulta ikäväksi loukkaantumiseksi. "Totti" kannettiin kentältä paareilla pois ja hänen tilalleen tuli Billy Ions. Loukkaantumisesta johtuneen tauon jälkeen KuPS pääsi vähän paremmin peliin mukaan. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Gbolahan Salami syötti boksiin Nissilälle, jonka laukaus osui sivuverkkoon.

Sebastian Sorsa pääsi laukomaan boksissa toisen puoliajan alussa, mutta Mihkel Aksalu torjui helposti. Pian tämän jälkeen Salami rymisteli boksiin ja kaatui tai hänet kaadettiin, rangaistuspotkua ei kuitenkaan tullut.

SJK:lla oli muutama hyvä tilaisuus siirtyä johtoon noin 50 minuutin kohdalla. Ensin Zeneli keskitti takatolpalle Matti Klingalle, joka jatkoi keskelle Ionsille. Ions pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta vaikeasta asennosta ja veto meni yli maalin. Vähän myöhemmin SJK sai vapaapotkun keskeltä vajaasta 20 metristä. Zeneli laukoi hyvin, mutta Otso Virtanen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Facundo ei varsinaisesti noussut kuopiolaisyleisön suosikiksi ottelun aikana. 55. Minuutilla uruguaylainen laukoi puolesta kentästä kudin, jonka Virtanen pystyi vain vaivoin selvittämään kulmapotkuksi.

SJK:lle sateli huonoja uutisia loukkaantumisten muodossa. Ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Mboman lisäksi myös Laaksonen ja Dani Hatakka joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia.

Loppua kohden paine SJK:n päädyssä kasvoi. KuPS nosti järkälemäisen Azubuike Egwuekwen hyökkäykseen, ja tavoitteli pitkillä palloilla Salamia ja Egwuekwea. SJK:lle avautui hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia, joissa maltti kuitenkin puuttui. Ensin Facundon ja Zenelin ajatukset menivät ristiin ja tilanne kuivui kasaan. Lisäajalla SJK pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta sekin hyökkäys päätyi KuPSin maalivahti Virtaselle, kun Facundon syöttö ei tavoittanut Billy Ionsia.

Lopulta KuPS nousi kuin nousikin tasoihin lisäajalla. Egwuekwe pääsi jatkamaan oikealta laidalta tulleen keskityksen Joni Mäkelälle, joka tasoitti lähietäisyydeltä pelin 1-1:een.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.5. kello 17.00 ja SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 27.5. kello 18.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.