AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

11

(0-1)

Yleisöä 2875

SJK
4-5-1
vko.21 // 23.5.2017

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu keskiviikkoiltana Savon Sanomat Areenalla. Kahdeksannen sarjakierroksen kotiottelussa joukkue kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon.

KuPS on hankkinut Veikkausliigassa kolme peräkkäistä voittoa nousten sarjataulukossa kärjen tuntumaan kolmannelle sijalle. Edellinen täysi pistepotti on perjantailta, kun FC Lahti kaatui vieraissa 2-1.

Joukkue on hyvässä iskussa ja positiiviselle pelivireelle haetaan jatkoa oman kotiyleisön edessä.

- Kolme peräkkäistä voittoa kertovat, että peruspelimme on tosi hyvää. Me puolustetaan hyvin ja on onnistuttu taktisesti hyvin. Ottelut ovat olleet erilaisia pelejä, se kertoo että perustekeminen on hyvällä tasolla eikä isoja notkahduksia tule, päävalmentaja Jani Honkavaara iloitsee.

SJK saapuu Kuopioon vahvalla pelaajaryhmällä. Edessä on siis jälleen vaativa liigaottelu.

- SJK on kovassa iskussa oleva nimivahva joukkue. Alkukausi oli vaikea, nyt he ovat saaneet oman pelinsä kulkemaan. SJK oli RoPS:ia vastaan vakuuttava. Hankala peli tulee olemaan, sillä SJK haluaa hallita palloa ja viedä peliä, "Honsu" toteaa.

- Meidän pitää lähteä rikkomaan heidän peliä ja pitää puolustaa yhtenäisesti joukkueena. Jos SJK pääsee hallitsemaan peliä, kyllä ne paikat saa. Voittoa ei ole helppo ottaa, se vaatii joukkueelta tosi paljon. Voittoa me lähdetään tietenkin hakemaan.

Tiukkaa taistoa odottaa myös vieraiden pääkäskyttäjä Sixten Boström.

- KuPS on hyvä joukkue, joka on nyt voittanut muutaman pelin tässä viimeviikkoina. He pelaavat aggressiivista peliä, heillä on erittäin vahvoja ja voimakkaita pelaajia joka linjassa. Kruununa tietenkin kärkimies Gbolahan Salami, joka on mielestäni vähän samantyylinen kuin Eze oli tässä viikonloppuna RoPS-ottelussa, mutta ehkä jopa numeroa vahvempi. Hän on myös pelannut Veikkausliigassa pidempään, joten hän tietää nämä kuviot täällä, Boström arvioi.

SJK pääsee otteluruuhkaan hyvässä tilanteessa, kun lähes kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Varmuudella sivussa on enää ainoastaan Matej Hradecky, viime otteluun paluun teki puolustaja Jarkko Hurme. RoPS-pelissä huilausvuorossa oli Richie Dorman, joka paranteli pikkukolhunsa kuntoon ja on taas käytettävissä kokoonpanoa valittaessa.


KuPS-SJK Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 24.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut