FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
SJK
4-4-2

30

(2-0)

Yleisöä 3644

RoPS
3-4-3
vko.20 // 18.5.2017

Ennakko: SJK-RoPS

Ennakko: SJK-RoPS

SJK isännöi RoPSia perjantain myöhäisottelussa.

Perjantain täyden Veikkausliigakierroksen myöhäisottelu pelataan Seinäjoella, jossa SJK:n ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu potkaistaan käyntiin kello 20.

SJK ja RoPS kohtasivat jo tänä vuonna Suomen cupissa, mutta Veikkausliigassa kohtaaminen on kauden ensimmäinen. Maaliskuun ottelun SJK voitti vieraissa 2-0.

- Suomen cupin ottelu on tietenkin erilainen, mutta kun ajatellaan RoPS:aa, niin määrätynlaiset asiat heidän pelissään on nytkin. He ovat aggressiivisia, prässäävät ylhäältä, kun mahdollisuus on, ja yrittävät lyödä painetta vastajoukkueelle. Samalla he ovat hyvin tiiviinä ja he ovat hyviä vastahyökkäyspelissä, sanoo SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

- Mutta tietenkin joukkueeseen on siitä pelistä tullut muutoksia. Heillä on nyt uusi kärkipelaaja Eze, joka on hyvä pelaaja pitämään palloa ja hyvä juoksemaan syvyyteen. Muistaakseni myöskään Addy ei pelannut vielä meitä vastaan viime ottelussa. Hän on hyvä vasenjalkainen nouseva puolustaja. Joten varmasti on joukkueeseen tullut muutoksia, mutta peruspelaaminen on heillä samantyyppistä, Boström jatkaa.

- Meiltä se vaatii, että pystymme vastaamaan siihen aggressiivisuuteen. Ja samalla kuitenkin pidämme huolen siitä, että pystymme pelaamaan omaa peliämme. Sillä kombinaatiolla me voitettiin se cupin matsi silloin ja niin olisi tarkoitus tehdä nytkin. Jos me emme ole tarpeeksi aggressiivisia ja valmiita taistelemaan niissä kaksinkamppailuissa, ei ole mitään merkitystä, mitä me muuten tehdään siellä kentällä, vaan se kaikki muu häviää sen jalkoihin, muistuttaa Boström lopuksi.

Tällä hetkellä loukkaantumistilanne alkaa SJK:n leirissä olemaan hyvä, kun ainoastaan koko kauden missaava Matej Hradecky on varmuudella sivussa. Nuorista Ville Tikkasella on pientä kolhua ja hän on joutunut pallotreenien sijaan tekemään kuntouttavaa harjoitusta. Autokolarissa olleen Jarkko Hurmeen palaaminen pelaavaan kokoonpanoon on mahdollista. Pelikieltoja ei ole.

- SJK:lla on hyvin vahva ja haastava kolmen keskuspuolustajan linja. Tänä vuonna samaa on toisinaan esiintynyt muillakin Veikkausliigan joukkueilla, mutta SJK on toteuttanut sen erinomaisen hyvin, päävalmentaja Juha Malinen arvioi vastustajaansa RoPS:n verkkosivuilla.

- Taitojoukkueena SJK pyrkii selkeästi satsaamaan vahvaan keskuspuolustukseen sekä keskikentän hallintaan. He ovat tehneet suurimman osan maaleistaan hitaista hyökkäyksistä. SJK on vahva joukkue, vaikka tulos ei vielä toistaiseksi ole ollut hyvä, Malinen toteaa.


SJK-RoPS OmaSP Stadionilla perjantaina 19.5. kello 20. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPSin verkkosivut, SJK:n verkkosivut