FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
Ilves
4-5-1

02

(0-0)

Yleisöä 3392

FC Inter
4-3-3
vko.20 // 18.5.2017

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ilves pelaa perjantaina FC Interiä vastaan kauden ensimmäisen ottelunsa Tammelan stadionilla.

Tampereen Tammelan stadionilla pelataan perjantaina ensimmäistä kertaa Veikkausliigaa tällä kaudella, kun Ilves ja FC Inter iskevät yhteen.

Ilves on kuuden ottelun jälkeen kymmenellä pisteellään neljäntenä sarjassa. Edellinen peli päättyi Helsingissä 0-2-tappioon HJK:n vieraana. Toisaalta sitä aikaisempi ottelu päättyi 3-0-voittoon hallitsevaa Suomen mestaria IFK Mariehamnia vastaan, joten hyvät mahdollisuudet kotivoittoon on nytkin.

Tamperelaisten neljän pitkäaikaisloukkaantuneen pelaajan lista lyhenee yhdellä. Puolustaja Antti Koskisen jalan murtuma on parantunut. Kolme kuukautta kestäneen kuntoutuksen jälkeen hän harjoittelee jälleen täysipainoisesti joukkueen mukana. Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh ovat varmuudella sivussa Inter-pelistä.

Seurat kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 1996, jolloin Inter teki debyyttinsä pääsarjatasolla. Kaikki kilpailut mukaan laskettuna keskinäisiä otteluita on kertynyt yhdeksän kappaletta. Ilves on voittanut kuudesti, hävinnyt kahdesti ja kerran pelannut tasan. Viimeisin kohtaaminen oli elokuussa, kun Ilves voitti Veritas Stadionilla 1-0 Lauri Ala-Myllymäen maalilla.

Kuriositeettina mainittakoon, että molempien joukkueiden valmennustiimeiltä löytyy kokemusta Britteinsaarten pääsarjajalkapallosta. Shefki Kuqi on pelannut Englannin ylimmällä tasolla Newcastle Unitedin riveissä ja hänen apuvalmentajansa Fabrizio Piccareta on valmentanut paikallisvastustaja Sunderlandia. Ilveksen leiristä Jarkko Wiss (Hibernian) ja maalivahtivalmentaja Mikko Kavén (Motherwell) pelasivat Skotlannin Valioliigaa sekä apuvalmentaja Toni Kallio (Fulham) Englannin Valioliigaa. Brittifutiksesta tuttu periksiantamaton asenne välittynee perjantainakin kentälle.

Inter lähtee otteluun sisuuntuneena. Joukkueen edellinen peli viikko sitten VPS:aa vastaan jätti paljon hampaan koloon.

- VPS-peli oli meiltä heikko. Meillä ei siinä pelissä sujunut oikein mikään ja teimme asiat hankaliksi itse itsellemme. Sekä oma pallollinen pelaaminen että myös prässipeli jätti toivomisen varaa, päävalmentaja Kuqi kommentoi.

Ainakin harjoitusten perusteella joukkue on ottanut onkeensa. Meno treenikentällä on ollut lupauksia antavaa.

- Heti maanantaista lähtien pelaajat ovat tehneet asioita treenikentällä hyvällä asenteella. Nyt nämä pitää pystyä siirtämään pelitilanteeseen.

Perjantain ottelusta Kuqi odottaa tiukkaa. Ilves on joukkueena erittäin hankala vastustaja. Erityisesti heidän voittaminen Tammelassa on ollut vaikeaa joukkueelle kuin joukkueelle.

- Varmasti tiukka peli tulee huomenna. Meidän pitää pystyä parantamaan omaa pelaamistamme edellisestä pelistä, jotta pystymme saamaan sieltä hyvän tuloksen. Uskon, että pystymme siihen, Kuqi luottaa.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella vain kolhuista kärsivät Kevin Mombilo ja Julien Faubert.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.