HJK
4-3-3
vko.20 // 19.5.2017

Morelos takasi HJK:lle voiton (PS Kemi-HJK 0-1)

Alfredo Morelos iski jo kauden kahdeksannen maalinsa, kun HJK voitti vieraissa PS Kemin 1-0 (1-0). Helsinkiläiset jatkavat Veikkausliigan kärjessä.

Ottelun ainoa maali nähtiin jo 7. minuutilla. Atom Tanaka jatkoi entisen PS Kemin peluri Obilorin rajaheiton taitavasti PS Kemin maalin takanurkalle, jonne maalinsylkijä Morelos oli jätetty vapaaksi ja mies pukkasi mutkattomasti kauden kahdeksannen osumansa.

PS Kemin peli-ilme oli nimekästä vierasjoukkuetta vastaan erinomainen, varsinkin verrattuna edelliseen kotiotteluun. Joukkue jaksoi taistella jokaisesta pallosta, repiä ja raastaa. Pakka pysyi hyvin koossa, pelaajien etäisyydet järkevinä ja bensakin riitti loppuun saakka.

Kotijoukkue sai myös rakennettua muutaman maukkaan tekopaikan. Paras tilanne oli 61. minuutilla Filip Valencicillä, jonka nostoon HJK-vahti Thomas Dähne nipin napin ylsi.

Avausjaksolla PS Kemi sai oikeastaan vain yhden todellisen tekopaikan, mutta HJK-puolustus sai siivottua Ceesayn pienestä kulmasta lähettämän tuikkauksen aivan maaliviivan tuntumasta. Toki HJK:lla oli paikkoja lisämaaleihinkin – varsinkin toisen jakson alussa joukkueen intouduttua laukaisutalkoisiin, mutta enimmäkseen kudit viuhuivat yli ja ohi tai sitten maalivahti Oskari Forsmanin ulottuville.

Laukaisut menivät tilastojen mukaan HJK:lle 13-5, mutta maalia kohti osuneet kudit vain 5-4. HJK:n pienoisesta hallinnasta toki kertoo kulmuritilasto, jonka se vei puhtaasti 9-0.

FC Inter-PS Kemi Veritas Stadionilla tiistaina 23.5. kello 18.30 ja HIFK-HJK Telia 5G Arenalla tiistaina 23.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut