AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-4-1

10

(0-0)

Yleisöä 2554

JJK
3-4-3
vko.19 // 12.5.2017

SJK palasi voittokantaan (SJK-JJK 1-0)

SJK palasi voittokantaan (SJK-JJK 1-0)

SJK palasi voittojen tielle perjantaina, kun se kaatoi JJK:n 1-0 Seinäjoella.

SJK kohtasi perjantaina kotikentällään nousijajoukkue JJK:n. Ottelu päättyi isäntien 1-0-voittoon. Voittomaalin iski Erfan Zeneli.

SJK otti ansaitun kotivoiton dominoituaan kenttätapahtumia JJK:ta vastaan ja lopulta Erfan Zeneli pääsi huudattamaan kotiyleisöä vapauttavalla maalilla. Tiukassa maalit silti olivat, vaikka SJK piti palloa lähes 90%:sti. JJK puolusti koko joukkueen voimin alhaalla ja SJK joutui hakkaamaan päätään puolustusmuuriin.

Heti ottelun alusta alkaen oli käsikirjoitus selvä - SJK piti palloa ja JJK joutui puolustamaan syvällä oman maalinsa edessä. SJK sai puolittaisia tilanteita boksiin viljellyistä keskityksistä, mutta niistä ei saatu palloa maaliin. Aina jostain ilmestyi JJK puolustaja vedon eten uhrautuvasti tai veto suuntaui ohi. Parhaat tilanteet ensimmäisellä puoliskolla osui Billy Ionsille ja Matti Klingalle.

Toisella jaksolla homma jatkui samanlaisena ja murtautuminen JJK:n puolustusmuurin sisään oli todella vaikeaa. Lopulta kuparinen saatiin murrettua, kun SJK sai hyökkäyspään sivurajaheiton. Matti Klinga heitti sen nopeasti alhaalta mukaan nousseelle Richie Dormanille ja Dorman keskitti aivan sivurajan tuntumasta pallon boksiin. Siellä Erfan Zeneli ehti livahtaa JJK-puolustajan edestä hänen taakseen ja neli puski pallon varmasti verkkoon. Ottelua oli pelattu 65 minuuttia.

SJK jatkoi painostusta vielä maalin jälkeenkin, mutta lisämaaleja ei nähty. Sen sijaan JJK pääsi vielä pelin viimeisen vartin aikana hankkimaan muutaman kulmapotkun, joista kuitenkaan ei pahempaa vaaraa SJK-maalille saatu. Siten SJK:n maalissa uransa sadannen Veikkausliiga-ottelun pelannut Mihkel Aksalu sai tililleen ensimmäisen nollapelin tälle kaudelle ja SJK ensimmäisen kotivoiton.


SJK-RoPS OmaSP Stadionilla perjantaina 19.5. kello 20 ja JJK-VPS Harjun kentällä perjantaina 19.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.