4-4-2
vko.18 // 6.5.2017

KuPSille selvä vierasvoitto Kemistä (PS Kemi-KuPS 1-4)

Kuopion Palloseura otti lauantaina makean 3-0-vierasvoiton Kemistä.

Kuopion Palloseura otti lauantaina makean vierasvoiton, kun PS Kemi kaatui Karihaaran kentällä maalein 4-1 (0-2).

PS Kemin murheellinen tulossaldo Kuopion Palloseuraa vastaan Veikkausliigassa sai jatkoa, kun savolaiset hakivat lauantaina sarjapisteet rehvakkain 1-4 (0-2) -lukemin tuuliselta Karihaaran tekonurmelta. PS Kemi on hävinnyt kaikki neljä liigaotteluaan kuopiolaisia vastaan, joista kolme viime kaudella yhteismaalein 5-0.

Kotijoukkueen kannalta peli alkoi synkästi, kun peliväline oli maalissa jo neljän minuutin kohdalla. Ottelun ykköstähti Urho Nissilä sai upottaa pallon verkkoon vapaasti rangaistusalueen rajamailta kemiläispuolustuksen jähmettyessä totaalisesti sivuvaparin jälkitilanteessa. Muutenkin KuPS sai kosolti tilaa kotijoukkueen boksin tuntumassa läpi ottelun ja PS Kemin kolmen miehen puolustuslinja oli helisemässä.

KuPS:lla oli onneakin mukana 0-2 -osumassa. Sebastian Sorsan keskityspallo livahti tuulen auttamana yläkulmasta sisään, vieläpä tolpan kautta pelin 20. minuutilla. Pallon lentorata yllätti maalivahti Oskari Forsmanin täydellisesti. Toki onnikin pitää ansaita, ja sen KuPS totisesti teki väkevällä esityksellään.

Aukkoja mustapaitaisen vierasjoukkueen puolustuksesta löytyi vasta ottelun loppuhetkillä. Sen käytti hyväkseen vaihdosta vaisusti esiintyneen Momodou Ceesayn tilalle tullut Edwin Salazar, joka teki uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin nostamalla pallon nätisti yli maalivahti Otso Virtasen 87. minuutilla Rasmus Karjalaisen esityöstä. Maali oli laiha lohtu, mutta kuitenkin ensimmäinen, jonka PS Kemi on onnistunut tekemään KuPS:aa vastaan liigatasolla. Edellisen kerran punapaidat onnistuivat siinä viime kevään liigacupin ottelussa Kuopio-hallissa, jolloin PS Kemi oli maalein 0-2 parempi.

Ottelun lopullinen ratkaisu koettiin 59. minuutilla, kun Saku Savolainen teki joukkueensa kolmannen maalin tökkäämällä pyöryläisen sisään maalin nurkalta. Osuma oli myös päivän komein. Tuomas Rannankari teki esityön antamalla mainion pystysyötön Solomon Duahille, joka ohitti Forsmanin ja jatkoi pallon maalin edustalle, josta Savolainen pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Savolaisten neljäs maali näki päivänvalon pari minuuttia ennen kotijoukkueen ainokaista. Urho Nissilä sai rauhassa "naattia" ennenkuin pisti pallon vaivatta pömpeliin. Kuopiolaisten esitys oli vahva kautta linjan, eikä kauden vaisuimman pelinsä pelanneella kotijoukkueella ollut juuri mahdollisuuksia. Kuopiolaisten olivat lähellä tehdä rumemmatkin lukemat, muun muassa Savolainen nosti pallon tolppaan pari minuuttia ennen maaliaan.

Kotiryhmän paras oli Filip Valencic, joka pystyi pitämään palloa hallussa, murtautumaan vastustajan selustaankin ja jakamaan syöttöjä omilleen. Myöskään maalintekijä Salazarin puolen tunnin panosta ei voi moittia. Lisäksi viimeisen vartin pelannut Justus Lehto oli pirteä, päästen pari kertaa uhittelemaan Virtasen maalin edustallekin.

Kokonaisuudessaan PS Kemin esitys oli heikko ja myös aiemmissa peleissä tilanteita luonut Abdoulie Mansallykin laskeutui tavallisen kuolevaisten tasolle.

IFK Mariehamn-PS Kemi Wiklöf Holding Arenalla perjantaina 12.5. kello 18.30 ja KuPS-HIFK Savon Sanomat Areenalla perjantaina 12.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.