4-4-2
vko.17 // 30.4.2017

Tasapeli Maarianhaminassa (IFK Mariehamn-VPS 1-1)

Kristian Kojola iski Grönvittin 1-0-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn ja VPS tasasivat pisteet vappuviikonlopun päättäneessä ottelussa sunnuntaina maalein 1-1 (1-0).

Ottelun maalit nähtiin tauon molemmin puolin. Kristian Kojola vei Grönvittin johtoon kulmapotkusta tauon alla, mutta Sebastian Strandvall iski tasoituksen Vepsulle pian toisen puoliajan alussa.

Ensimmäinen tilanne tuli vartin jälkeen, kun VPS:n Joonas Vahtera pääsi hiukan varkain nokikkain IFK-maalivahti Andreas Vaiklan kanssa. Vahtera laukoi tiukassa paikassa nopeasti ja Vaikla onnistui venyttämään pallon kulmapotkuksi.

Kaikkineen ensimmäinen puoliaika tarjosi hyvin vähän todellisia maalipaikkoja. Lupaavatkaan hyökkäykset eivät johtaneet lopulta vaarallisiin tilanteisiin kummassakaan päässä. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja 0-0-taukotulos roikkui jo ilmassa, kun IFK iski.

Hyvän hyökkäyksen päätteeksi IFK sai kulmapotkun ja Phillip Sparrdal Mantilla löysi rangaistusalueelta Kristian Kojolan, joka puski voimalla pallon maalitolpan juureen ja 1-0-johdon isännille.

Toiselle jaksolle VPS tuli vahvasti ja jo 49. minuutilla peli oli tasan. VPS sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta ja Sebastian Strandvall laukoi komeasti tolpan kautta lukemiksi 1-1.

67. minuutilla isäntien johtomaali oli lähellä, kun Brian Span karkasi läpiajoon. VPS-maalivahti Marko Meerits tuli vastaan ja ensimmäinen tulkinta oli, että Meerits kaatoi Spanin ja pallo viedään pilkulle. Erotuomariston palaverin jälkeen tuomio muuttui kuitenkin kulmapotkuksi.

Ottelun lopussa paikkoja oli vielä voittomaaliin – parhaat kenties IFK:n Joel Mattssonilla ja Robbin Sllinillä, mutta Meerits torjui kummankin yritykset ja pisteet jaettiin maalein 1-1.

Ilves- IFK Mariehamn lauantaina 6.5. kello 17.00 Tammelan stadionilla ja VPS - HJK lauantaina 6.5. kello 17.00 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.