AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 1475

JJK
4-4-2
vko.17 // 28.4.2017

Ennakko: FC Lahti-JJK

Ennakko: FC Lahti-JJK

FC Lahti esiintyy lauantaina ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä tällä kaudella Veikkausliigassa, kun sarjanousija JJK saapuu Lahden stadionille vieraaksi.

Mustat Kuhnurit aloitti kauden kolmella vierasottelulla, joista tuloksena olivat kaksi tasapeliä (SJK ja Ilves) ja voitto HIFK:ta vastaan. Veikkausliiigakausi on vasta nuori, mutta se on lähtenyt lahtelaisten osalta hyvin käyntiin.

Samaa ei voi sanoa lauantain vastustajasta JJK:sta, jolla on kolmen pelin jälkeen edelleen avausvoitto ottamatta. Kettupaidat pelasi HIFK:n kanssa maalittoman tasapelin, mutta hävisi IFK Mariehamnille ja HJK:lle, jotka tosin molemmat ovat mestarisuosikkeja. Päävalmentajalla Juha Pasojalla riittää mietittävää puolustuspelinsä kanssa, sillä joukkue on päästänyt jo kymmenen maalia kolmea tehtyä vastaan.

JJK:lla on kasassa nuori ja mielenkiintoinen ryhmä, johon kokemusta tuovat sellaiset jyrät kuten Mikko Manninen, Patrick Poutiainen, Tomi Petrescu ja lahtelaisillekin tuttu Tommi Kari. FC Lahti ja JJK kohtasivat toisensa myös talven Suomen Cupissa, jossa jyväskyläläiset kokivat 2-3 tappion. Vastustaja on siis tuoreessa muistissa.

- JJK on varmasti yksi liigan yhtenäisimmistä joukkueista, joka on koostettu kaupungin omista pojista. He haluavat näyttää kaikille epäilijöilleen ja tulevat pelaamaan kovalla sykkeellä. Meillä ei ole mitään syytä vähätellä heitä, päävalmentaja Toni Korkeakunnas painottaa.

JJK ja FC Lahti kohtasivat jo aiemmin keväällä Suomen cupin lohkovaiheessa. Tuolloin FC Lahti pääsi karkaamaan kolmen maalin johtoon ja vaikka JJK pääsi kirimään Toni Tahvanaisen ja Matti Lähitien maaleilla 3-2-tilanteeseen, ei kiri riittänyt pisteille asti.

FC Lahden terveystilanne otteluun on erinomainen, sillä ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov ei ole käytettävissä. Kuhnurit saa kokoonpanoonsa takaisin Hendrik Helmken, joka on kärsinyt pelikieltonsa ja valmis kentälle.


FC Lahti - JJK Lahden stadionilla lauantaina 29.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, JJK:n verkkosivut