HIFK
5-4-1
vko.17 // 28.4.2017

SJK kiri viime hetkillä tasoihin (SJK-HIFK 3-3)

SJK ja HIFK kohtasivat perjantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Ottelu päättyi tasan 3-3.

SJK isännöi HIFK:ta perjantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Peli päättyi 3-3-tasapeliin värikkäiden loppukäänteiden jälkeen.

Ottelun tehomies oli HIFK:n Pekka Sihvola, joka avasi kauden maalitilinsä komeasti viimeistelemällä hattutempun. SJK:n osumista vastasi ensin Facundo Guichon ja hieman ennen loppuvihellystä Aristote Mboma. 3-3-tasoitusmaalin teki rangaistuspotkusta lisäajalla seinäjokelaisten englantilaishyökkääjä Billy Ions.

Ensimmäinen puoliaika sujui SJK:n komennossa. Isäntäjoukkue vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti laitojen kautta ja kulmapotkut merkittiin kotijoukkueen hyväksi lukemin 6-3. Ottelun 10. peliminuutilla SJK:n Anatole Abang sai keltaisen kortin HIFK:n rangaistusalueella filmaamisesta, mutta hidastuskuva näytti, että tilanne olisi voinut mennä toiseenkiin suuntaan. Vartin kohdalla SJK-hyökkääjä Billy Ions karkasi HIFK-puolustukselta puolittaiseen läpiajoon, mutta HIFK:n maalivahti Tomi Maanoja torjui Ionsin matalan laukauksen.

HIFK siirtyi vierasjohtoon Pekka Sihvolan maalilla. Pelattuna oli 29 minuuttia, kun HIFK:n kapteeni Mika Väyrynen teki esityön ja Fredrik Lassas pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta SJK:n rangaistusalueen rajalta. Lassaksen matala laukaus osui matkalla Sihvolaan, jonka ohjauksen SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu torjui eteensä. Sihvola ehti irtopalloon ensimmäisenä ja latasi pallon varmasti verkkoon maalin edestä. Maali oli Sihvolalle kauden ensimmäinen.

Tauolle siirryttiin HIFK:n 1-0-johdossa. Maanojalle merkittiin kolme torjuntaa ja Aksalulle kaksi.

HIFK sai toiselle puoliajalle unelma-alun ja siirtyi 2-0-vierasjohtoon 52. peliminuutilla. Avauskokoonpanoon palannut laitapuolustaja Tommi Vesala antoi vasemmalta laidalta matalan keskityksen kohti maalia, ja avausmaalin iskenyt Sihvola ohjasi pallon tyylikkäästi ohi Aksalun.

SJK haki lisää tulivoimaa viheriölle vaihtamalla Facundon sekä nopean hyökkääjän Aristote Mboman kentälle. Välittömästi tuplavaihdon jälkeen Mika Väyrysellä oli paikka viedä HIFK jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Aksalu torjui tilanteen upeasti. 68. peliminuutilla vaihdosta kentälle tullut Facundo sai pallon HIFK:n rangaistusalueen rajalle ja keskikenttäpelaaja näytti upeaa potkutekniikkaansa kaventamalla tilanteeksi 1-2. Facundon unelmalaukaus sujahti aivan HIFK-maalin vasempaan ylänurkkaan. Välittömästi kavennusmaalin jälkeen Lassas teki kentällä tilaa Nnaemeka Anyamelelle. 76. peliminuutilla Facundo kolautti harmittoman näköisessä tilanteessa Väyrystä jaloille, jonka seurauksena HIFK:n kippari joutui jättämään kentän. Tilalle tuli hyökkääjä Juho Mäkelä.

HIFK siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 3-1-johtoon 79. peliminuutilla. Esa Terävä ohjasi pääpallon Sihvolalle, jonka illan kolmas osuma näki päivänvalon. Ottelu eteni lisäajalle ja kaikki näytti HIFK:n kannalta todella hyvältä, mutta sitten alkoi melkoinen show. Mboma kavensi tilanteeksi 2-3 lisäajan toisella minuutilla. Aivan ottelun loppuhetkillä ottelun erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi tunteita kohauttaneen rangaistuspotkun SJK:lle. Pallon taakse asteli Ions, joka laittoi pelivälineen varmasti reppuun. Ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen tasapeliin.

FC Lahti-SJK Lahden stadionilla lauantaina 6.5. kello 17 ja HIFK-RoPS Telia 5G-Areenalla lauantaina 6.5. kello 18. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.