FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
SJK
4-3-3

33

(0-1)

Yleisöä 2433

HIFK
5-4-1
vko.17 // 27.4.2017

Ennakko: SJK-HIFK

Ennakko: SJK-HIFK

SJK isännöi perjantai-iltana Helsingin IFK:ta Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa kello 20.00 ja tunnelmaa ei matsista taatusti puutu.

SJK:n edellinen ottelu Kemissä päättyi yllätystappioon ja joukkue on käynyt asioita läpi valmennusjohdon kanssa.

- Edelleen katsottuani edellisen ottelun videolta, olen sitä mieltä että se oli meidän ehjimpiä 90-minuuttisia tältä kaudelta. Siinä oli erittäin paljon hyviä juttuja. Meillä oli paikkoja tehdä useampia maaleja, mutta lopulta kaaduimme määrätyllä tavalla henkilökohtaisiin virheisiin. Jos jättää tuloksen pois, niin se oli pelillisesti selkeä askel eteenpäin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström seuransa sivuilla.

HIFK puolestaan kärsi maanantaina kauden avaustappionsa, kun FC Lahti vei pisteet Stadista lukemin 2-1. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton ja kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla. Ottelun voittomaali syntyi viimeisellä minuutilla vapaapotkusta. HIFK-toppari Nosh A Lody sai vapaapotkua edeltäneestä tilanteesta illan toisen keltaisen korttinsa ja hän huilaa SJK-ottelun pelikiellon takia. Xhevdet Gela vastasi IFK:n tasoitusmaalista ja tuo maali oli toista kauttaan tähtirinnoissa pelaavalle Gelalle uran ensimmäinen IFK-maali.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä kahdella sarjapisteellä. Erot sarjataulukossa ovat vielä alkukaudesta erittäin pieniä ja esimerkiksi toisena oleva IFK Mariehamn on vain kolme pistettä edellä HIFK:ta. SJK:n voittamalla HIFK nousisi sijoille 3-4.

– Emme voi olla pistesaldoon tyytyväisiä. Kaikki pelatut ottelut ovat olleet tasaisia, mutta meillä on kuitenkin ollut mahdollisuus voittaa niistä jokainen. FC Lahti-ottelun ratkaisu tuli harmittavalla tavalla. Nyt täytyy suunnata katseet eteenpäin. Varmuutta ja laatua täytyy vielä saada enemmän, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo seuransa sivuilla.

Kotijoukkueen pelaajista loukkaantuneena olleiden Mehmet Hetemaj'n ja Dani Hatakan paluu tämän ottelun kokoonpanoon on mahdollista, mutta molempien kohdalla asia ratkeaa myöhemmin.

Edellisessä ottelussa huilannut Facundo on taas täydessä kunnossa ja mukana SJK:n kokoonpanoa valittaessa perjantaina. Jarkko Hurme treenaa jo joukkueen mukana, mutta on varmuudella vielä sivussa tästä ottelusta. Pelikieltoja SJK:lla ei ole.

HIFK:n pelaajista on sivussa varmuudella vain pelikieltoaan suorittava Nosh A Lody.


SJK - HIFK OmaSp Stadionilla perjantaina 28.4. kello 20.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut.