AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

12

(0-0)

Yleisöä 2112

FC Lahti
4-4-2
vko.16 // 23.4.2017

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Ennakko: HIFK-FC Lahti

HIFK kohtaa maanantaina 24.4. liigakauden toisessa kotiottelussaan FC Lahden.

HIFK:n liigakausi on käynnistynyt kahdella maalittomalla tasapelillä PS Kemiä sekä JJK:ta vastaan. Kaksi sarjapistettä kuudesta mahdollisesta ei tyydytä, mutta joukkueen peli-ilme on parantunut reilusti talvikauden otteluista. HIFK on saanut molemmissa otteluissa luotua riittävän määrän maalipaikkoja ja mikä positiivisinta, on oma maali pysynyt varjeltuna maalivahti Tomi Maanojan johdolla.

Maanantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattava FC Lahti on hyvinkin erilainen joukkue kuin PS Kemi tai JJK. Lahtelaisjoukkue lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, mutta jo kahtena edellisenä kautena on nähty, että HIFK pystyy voittamaan kotiyleisönsä edessä kenet tahansa oikean pelisuunnitelman avulla.

– PS Kemi ja JJK-ottelut olivat hyvin samanlaisia. Hallitsimme molempia ja saimme luotua kiitettävästi maalipaikkoja, mutta vain maalit ja voitto puuttuivat. On tietysti hienoa, että olemme saaneet pidettyä oman pään puhtaana. Fakta on kuitenkin se, että tarvitsemme hyökkäykseltä maaleja, jotta voimme saada pisteitä. Kaksi sarjapistettä on odotettua vähemmän. Pitää jatkossa pelata niin, ettei tarvitse selitellä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

FC Lahti on avannut kautensa HIFK:n tavoin kahdella tasapelillä. Vastustajina ovat toimineet sarjan kärkipäähän povatut SJK sekä Ilves, joiden kanssa lahtelaisjoukkue pelasi 1-1-tasapelit.

– Saamme vastaan hyvän joukkueen. FC Lahti eroaa kahdesta edellisestä vastustajasta siten, että he lähtevät pelaamaan selkeämmin voitosta ja paljon avoimemmin. Brassikärki Stênio on hyvä 1vs1-pelaaja ja Lahden puolustus on toiminut erinomaisesti pelanneen maalivahti Aleksandr Vasjutinin johdolla. Kyllä he lievinä ennakkosuosikkeina maanantain otteluun lähtevät, Muurinen sanoo.

HIFK:lla ei ole loukkaantumishuolia. Maalivahti Carljohan Eriksson on kärsinyt kahden ottelun pelikieltonsa ja on valmennusjohdon käytettävissä. Tähtirinnat lähtevät hakemaan liigakauden avausvoittoa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

FC Lahden ja HIFK:n viime kauden kohtaamiset olivat tiukkoja vääntöjä, jotka päättyivät kaikki tasapeleihin.

- Olemme pelanneet kaksi hyvää peliä ja siinä mielessä vain kaksi pistettä jopa hieman harmittaa. Tärkeintä on, että pelimme on ollut sujuvaa ja aktiivista. Nyt olemme keskittyneet erityisesti murtautumispeliin ja viimeisen hyökkäyskolmanneksen tekemiseen. Harjoitusten perusteella olemme jotain keksineetkin, FC Lahden Toni Korkeakunnas kommentoi.

Myös lahtelaisten terveystilanne on erinomainen, sillä ainoastaan Hendrik Helmke on poissa pelikiellon takia. Paluun kentille tekee Pyry Kärkkäinen, joka on ollut sivussa viimeiset pari kuukautta.

- Kärkkäinen on huippupelaaja Veikkausliigaan ja tulee olemaan meillä jälleen tärkeässä roolissa, mutta olemme hänen suhteensa vielä maltillisia. Pyry on ollut poissa pitkään, "Toke" muistuttaa.


HIFK - FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut