AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

02

(0-1)

Yleisöä 2813

RoPS
4-3-3
vko.16 // 21.4.2017

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Ilves jatkaa toistaiseksi tappiotonta Veikkausliigakauttaan lauantaina Ratinan stadionilla. Napapiiriltä pitkän matkan taittava RoPS pyrkii puolestaan avaamaan pistetilinsä.

Ilves-leirissä vallitsee positiivinen mieliala. Pistetili aukesi avausottelussa FC Lahtea vastaan 1-1-tuloksella ja viime lauantainen 2-1 -vierasvoitto SJK:sta valoi lisää uskoa omaan tekemiseen. Tuolloin Youness Rahimi ja Tuco paukuttivat ensimmäiset liigamaalinsa Ilveksen paidassa.

Ilves on neljällä sarjapisteellään aivan kärjen tuntumassa heti alusta lähtien. Mitali- ja eurosijoituksia tähyävä Jarkko Wissin miehistö pyrkii jatkamaan tasaisen varmoja otteita. Pelaaajista huokuu paljon näytönhalua, mutta myös kokemuksen ja hyvän joukkuehengen tuomaa rauhallisuutta.

RoPS-joukkue aloitti matkateon jo hyvissä ajoin perjantai-iltana. Pelaajat sekä taustat saapuvat Tampereen rautatieasemalle aamu kuudelta. Aamiaisen jälkeen joukkue lepää hotellilla ennen siirtymistä kohden Ratinan Stadionia.

- Meidän matkustusjärjestelyt saattavat kuulostaa jopa erikoisilta, mutta tämä systeemi on käytännössä todettu kaikkein toimivimmaksi. Meille jää junamatkan jälkeen aikaa ruokailla, levätä ja kerrata yhdessä asioita, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoo joukkueensa rutiineista.

Kahden pelatun ottelun jälkeen RoPS:n pistesarake näyttää toistaiseksi nollaa, vaikka joukkue on onnistunut maalinteossa peräti neljästi. Malisen mukaan on täysin selvää, että omissa on ropissut aivan liikaa.

- Emmehän me voi todellakaan kehuskella, että olisimme puolustaneet hyvin tuloksellisesti saatikka esteettisesti, päävalmentaja hymähtää.

- Meidän teemamme on ollut, että saisimme puolustuspeliä yhtenäisemmäksi. Asioiden on tultava pelaajille selkäytimestä automaationa eikä siten, että kenttätapahtumia on ensin mietittävä ja sen jälkeen reagoitava. Siihen ei auta mikään muu kuin päivittäinen työ.

Edellisen Veikkausliigakauden kolme kohtaamista olivat tasaiset. Ensimmäisen kamppailun vei RoPS nimiinsä 1-0, toinen päättyi 1-1 ja viimeisimmässä oli Ilves parempi lukemin 2-1.

RoPS:n kohdalla Jarkko Luiro vetää toistaiseksi omaa harjoitusohjelmaa, mutta muutoin joukkueen tilanne on hyvä. Rovaniemellä on ollut liikkeellä lievää vatsataudin oiretta, joka saattaa vaikuttaa kokoonpanoon, mutta kokonaisuutena RoPS saa Tampereelle iskukykyisen miehistön.


Ilves - RoPS lauantaina 22.4. kello 16 Ratinan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut