Yleisöä 1843

4-4-2
vko.16 // 17.4.2017

KuPS puristi kotivoiton (KuPS-FC Inter 2-1)

KuPS nousi pois nollakerhosta voittamalla FC Interin kotonaan numeroin 2-1 (1-1)

KuPS:n Gbolahan Salami teki ottelun avausmaalin puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Inter tasoitti pelin kahdeksan minuuttia myöhemmin KuPS-puolustuksen avustuksella.

KuPS ratkaisi ottelun 13 minuuttia ennen täyttä aikaa. Tuolloin Ats Purje onnistui viimeistelyssä.

Kuopiolaisilla oli alussa mahdollisuus siirtyä johtoasemaan kulmapotkutilanteesta, jossa hyökkääjä Saku Savolainen puski takatolpalta ohi. Interin luottopuolustaja Henri Lehtonen loukkasi alussa itseään sen verran, ettei pystynyt enää jatkamaan ja siirtyi vaihtopenkin puolelle 20 peliminuutin kohdalla.

Interillä oli tämän jälkeen mainio paikka iskeä johtomaali (22 min), kunnes KuPS iski vapaapotkusta: Urho Nissilä keskitti pallon maalin edustalle, toppari Nikko Boxall ponnisti korkeimmalle jatkaen päällä eteenpäin ja hyökkääjä Gbolahan Salami pääsi puskemaan jatkopallon takanurkkaan: 1-0 (29 min). Hyökkääjä viimeisteli tämän pelikauden ensimmäisen liigamaalinsa ja kaikkiaan 15:nnen liigaosumansa.

Peli jatkui ajoittain kiihkeissä tunnelmissa ja pieniä torikokouksia nähtiin. Joukkueet hyökkäsivät vauhdilla päädystä päätyyn. Inter pääsi tasatilanteeseen onnekkaalla osumalla, joka merkittiin tilastoihin kuopiolaisten omaksi maaliksi: 1-1 (39 min). Interin tilanne synkistyi lisää ensi jakson lopussa, jolloin puolustaja Ari Nyman joutui jättämään kentän loukkaantumisen johdosta. Tauolle mentiin 1-1-tilanteessa.

Pelaamisen tempo tasaantui toisella puolikkaalla. KuPS kehitti huippupaikan 58 peliminuutin kohdalla, jolloin hyökkääjä Ilmari Niskanen pääsi laukomaan sivuttaisliikkeen jälkeen kohti Inter-maalia, veskari Henrik Moisander torjui Niskasen vedon. Kuopiolaisilla oli uusi maalintekopaikka 66 minuutin kohdalla, tilanne liputettiin paitsioksi. Inter hyökkäsi heti vastaan ja Guy Gnabouyoun kierteinen laukaus otti kimmokkeen KuPS-puolustajasta osuen täpärästi KuPS-maalin ylärimaan (67 min).

Julien Faubert tarjoili Timo Furuholminen erinomaisen keskityspallon, josta Furuholm puski niukasti KuPS-maalin takatolpan ohitse (70 min). Pian tämän jälkeen ottelu ratkesi, kun Solomon Duah keskitti laidasta ja vaihtopelaajana kentälle päässyt hyökkääjä Ats Purje pääsi iskemään 2-1 (78 min). Maalintekijä Salamilla oli heti perään uusi paikka iskeä 3-1, Moisander otti tämänkin vedon kiinni (79 min).

Viiden minuutin mittaisella lisäajalla ei enää maaleja tehty ja hyvätasoisen vauhdikas liigapeli päättyi kuopiolaisten 2-1-kotivoittoon.

VPS - KuPS lauantaina 22.4. kello 16 Elisa Stadionilla ja FC Inter - IFK Mariehamn perjantaina 21.4. kello 18 Veritas stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote