AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2329

JJK
3-4-3
vko.15 // 14.4.2017

Ennakko: HIFK-JJK

Ennakko: HIFK-JJK

HIFK saa lauantaina kauden kotiavauksessa vastaansa sarjanousija Jyväskylän Jalkapalloklubin. Ottelu käynnistyy uutta nimeä kantavalla Telia 5G-Areenalla kello 16.00.

HIFK:n liigakausi käynnistyi viime lauantaina Rovaniemellä, jossa tähtirinnat saivat vastaansa PS Kemin. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin.

– Pelasimme ihan hyvin ja meiltä hylättiin maali paitsiona, vaikka sitä ei olisi pitänyt hylätä. Sen lisäksi saimme 3-4 erinomaista maalipaikkaa ja olimme ottelussa hivenen parempia. Toki vastustajallakin oli omat paikkansa. Usein sarja-avaukset ovat hieman koheltamista, mutta se oli meiltä tähän asti vuoden paras ottelu. Hallitsimme varsinkin toista puoliaikaa selkeästi, mutta maalit jäivät puuttumaan, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo seuransa sivuilla.

Toppariparina pelannut kaksikko Kim Raimi – Nosh A Lody pelasi tähtirintojen puolustuksessa vakuuttavasti maalivahti Tomi Maanojan edessä.

– Pelaajista Nosh A Lody pelasi kauden parhaan pelinsä. Iso hatunnosto myös meidän mahtaville faneille, jotka lähtivät neljältä yöllä reissuun. Onhan tuo upeaa innostusta ja mukanaelämistä, joka varmasti antaa pelaajille paljon, Muurinen hehkuttaa.

Maalivahti Tomi Maanoja aloittaa myös JJK:ta vastaan HIFK:n maalilla, sillä Carljohan Eriksson on vielä lauantaina sivussa pelikiellon takia. Muita kokoonpanohuolia tähtirinnoilla ei ole, vaan joukkue pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

JJK:n Veikkausliigakausi käynnistyi nousun jälkeen lupaavasti IFK Mariehamnin vieraana, mutta kahden maalin johto kääntyi mestarijoukkueen toisen jakson vahvan esityksen myötä 2-5-tappioksi.

JJK sai joukkueeseensa kuluvalla viikolla myös uutta verta, kun Elias Ahde saapui lainalle SJK:sta. Nuorten maajoukkueeseenkin kuuluva Ahde tuo kaivattua lisäleveyttä Kettupaitojen hyökkäyspäähän Jasin Abahassinen ollessa toistaiseksi sairastuvan puolella. Maarianhaminan reissulta puuttuneen Gaël Etockin pelilupa puolestaan on saapunut, joten kamerunilainen on nyt edustuskelpoinen.


HIFK - JJK Telia 5G-Areenalla lauantaina 15.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, JJK:n verkkosivut