AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

13

(1-1)

Yleisöä 3059

SJK
3-5-2
vko.14 // 7.4.2017

Ennakko: VPS-SJK

Ennakko: VPS-SJK

Lauantaina pelataan kuuma Pohjanmaan derby, kun SJK matkaa Vaasaan VPS:n vieraaksi.

VPS lähtee otteluun varsin mielenkiintoisista lähtökohdista. Alla on murskatappio HJK:lle (0-5), joten edessä on tietynlainen kasvojen pesun paikka.

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan on kuitenkin hyvä, että edessä on nopealla aikataululla seuraava peli. Eikä kyseessä ole mikä tahansa peli, vaan kuuma paikallisvääntö – Pohjanmaan derby – ja vieläpä kauden ensimmäinen kotiottelu.

– HJK-peli oli ja meni ja nyt tulee SJK nopeasti vastaan. Tärkeintä on se, kuinka korjaamme asioita. Olemme käyneet niitä nyt läpi ja löytäneet ratkaisuja asioihin yhdessä. Pitää pyrkiä korjaamaan ja kehittämään. Se on se, mitä voi ja pitää tehdä. Lisäksi kyseessä on kotipeli ja haluamme aina esiintyä hyvin kotikentällä, Vuorinen kommentoi.

– SJK:n pelissä näkyy joitain uusia asioita. He pelaavat ajoittain esimerkiksi suoraviivaisemmin. Siitä huolimatta vanhojakin asioita on edelleen nähtävissä muun muassa siinä, miten he tukevat pallollista pelaajaa ja pelaavat lyhytsyöttöpeliä. Siellä on vähän vanhaa ja vähän uutta. Muutamia uusia pelaajiakin on joukkueeseen tullut kuin viime aikoina, joten vastassa on vähän erilainen joukkue kuin viime vuonna, Vuorinen sanoi.

Vaasalaisten keskiviikon tappio ei saa seinäjokelaisia aliarvioimaan tulevaa vastustajaa. VPS on vaarallinen joukkue, jolla on selkeä oma pelitapansa, jota myös noudatetaan. Päävalmentaja Petri Vuorisen pelitapaa kehuttiin viime kaudella ja se sopii täydellisesti heidän kotikentälleen Elisa Stadionille.

- Rakas vihollinen vastassa ja paikalliskamppailut ovat aina oma lukunsa. Molemmat pääsivät jo aloittamaan sarjan ja uskoisin, että molemmilla on varmasti jotain hampaankolossa sarja-avauksen jälkeen sekä halu parantaa omaa suoritustaan, SJK:n päävalmentaja Sixten Boström toteaa.

- Me pelasimme viimeksi cupissa vastakkain ja se oli aika lailla kaksijakoinen peli. Vepsu oli selkeästi parempi ensimmäisellä puoliajalla ja me olimme parempia toisella. Nyt me olemme siitä toivottavasti jotain oppineet. Tämä on varmasti erittäin mielenkiintoinen ottelu. Kaikki seinäjokelaiset vain paikalle kannustamaan omiaan. Sitä ihan varmasti tarvitaan Vaasassa, Boström jatkaa.


VPS - SJK Elisa Stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut