Yleisöä 5251

4-4-2
vko.13 // 2.4.2016

​HJK otti kauden avauspisteet (HJK-IFK M 2-0)

HJK avasi Veikkausliigakauden lauantaina ottamalla 2-0 (0-0) -kotivoiton IFK Mariehamnista.

Kauden avauspeliin Klubi lähti vain voitto mielessään ja se näkyi pelissä ensi hetkistä lähtien. Kotijoukkue hallitsi peliä ja hyvä vire välittyi katsomoon asti. Tauolle mentiin vielä 0-0 tilanteessa, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua.

67. minuutilla Taye Taiwo antoi laidasta tarkan keskityksen, josta 167-senttinen Atom pääsi puskemaan Veikkausliigan kauden avausosuman. Pelikellon näyttäessä 83. minuuttia Klubi-paitaan paluun tehnyt Mikael Forssell puolestaan syötti Atomille, joka kylmän viileästi pisti pallon jo toistamiseen verkon perille. Vielä aivan pelin lopussa Suomi-debyytin tehnyt, AC Milanista lainattu Odu pääsi maalivahdin kanssa kasvokkain ja nosti taidokkaasti maalivahti Viitalan yli, mutta pallo osui ylärimaan.

HJK:lla oli monia ensikertalaisia Veikkausliigassa, Medo teki tunteikkaan paluun omiensa joukkoon ja toinen paluumuuttaja Mikael Forssell syötti maalin. Ikimuistoisin hetki taisi kuitenkin olla 17-vuotiaalla hyökkääjällä Lassi Lappalaisella, joka teki Veikkausliiga-debyyttinsä tulemalla vaihdosta sisään ottelun lopussa.