AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 5251

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.13 // 1.4.2016

​Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

​Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Veikkausliigakausi 2016 starttaa Helsingin Töölössä, kun HJK isännöi IFK Mariehamnia klo 14.00 alkavassa ottelussa.

IFK Mariehamn oli viime kaudella HJK:lle mieluinen vastustaja. Kaikki kolme Veikkausliigakoitosta päättyivät Klubin voittoon. Monien mieliin on varmasti kuitenkin painunut selvemmin Suomen Cupin välieräkohtaaminen. Klubin kauden henkisesti heikoimpaan hetkeen, Astanaa vastaan kärsityn viime sekuntien Mestarien liigan karsinnoista putoamisen jälkeisiin viikkoihin, osunut ottelu muodostui todelliseksi painajaiseksi IFK:n iskiessä taululle 5-1 -voittolukemat. Tuorein kohtaaminen joukkueiden välillä on tämän vuoden tammikuulta. Sen kohtaamisen HJK voitto Taiwon osumalla 1-0.

- Mielestäni olimme parempia tuolloin ja haluamme näyttää sen lauantaina, IFK Mariehamnin kapteeni Jani Lyyski toteaa Liigacupin kohtaamisesta.

- Meillä on iso ja vahva joukkue. Olemme harjoitelleet kovasti yllätyksellisiä erikoistilanteita, Lyyski paljastaa.

Odotukset alkavaa kautta kohtaan ovat Helsingissä suuret ja Klubin joukkue on täynnä kannattajille ennestään tuntemattomia sekä paluun pitkältä reissulta tekeviä miehiä. Tunteikkaan paluun Sonera Stadiumille tekevä Medo, maajoukkuepuolustaja Ville Jalasto, Liigacupissa osumillaan fanien suosioon itsensä jo pelannut kolumbialainen hyökkääjälupaus Alfredo Morelos ja tuore hankinta, nigerialaistaituri Odu ovat kaikki varmasti tarkassa syynissä kauden avauksessa.

Pitkä talvi ja kauden odotus on vihdoin ohi Helsingin Töölössä ja se näkyy myös joukkueesta. Viimeiset harjoitukset ennen Veikkausliigan alkua ovat käynnistymässä ja kopista purkautuu kentälle määrätietoisen, mutta rennon oloisia pelaajia. Päävalmentaja Mika Lehkosuo huokuu rauhallisuutta:

- Marraskuun viimeinen päivä aloitettiin harjoitukset ja pitkä talvi ja kevät ovat takana. Voi sanoa, että joukkue odottaa enemmän kuin innoissaan kilpailullisten pelien ja Veikkausliigan alkamista. Pelaajat ovat erittäin hyvässä vireessä ja odotusarvot ovat korkealla.

- Joukkuehan ei sinällään koskaan ihan valmiiksi tule vaan kehitystä tapahtuu koko ajan. Mutta Veikkausliiga on meidän puolesta enemmän kuin valmis alkamaan.

IFK Mariehamnilla on rutinoitunut, yhteen kasvanut joukkue. Joukkueen kokoonpanoon on tullut viime kauden jälkeen harvinaisen vähän muutoksia. Kapteeni Jani Lyyski kertoi joukkueensa vahvuudeksi Veikkausliigan avajaistilaisuudessa heidän erikoistilannepelaamisensa.

- Heillä on pitkä joukkue ja se on vaara hyökkäyspään erikoistilanteissa. Yksi tärkeimmistä asioista on pystyä eliminoimaan nämä. He pyrkivät tekemään laitoihin ylivoimia ja saamaan pitkillä syötöillä mahdollisuutta murtautumiseen.

- Hyökkäyspäässä Kangaskolkka on ollut terveenä ja on erittäin vaarallinen maalintekijä. Assis puolestaan kymppipaikalla on heidän pelin sielu, joka pystyy rakentelemaan hyvin ja laukomaan myös kaukaa, summaa Lehkosuo vastustajan vahvuudet.

Kotijoukkue saa liikkeelle hyvin iskukykyisen kokoonpanon. Ensikertalaisia HJK-paidassa Veikkausliigassa löytyy monia, muun muassa Interistä syksyllä Klubiin siirtynyt Vincent Onovo, Norjasta Suomeen palannut maajoukkuepakki Ville Jalasto, FK Sarajevosta tullut kokenut serbitoppari Ivan Tatomirovic sekä AC Milanista loppuvuodeksi lainapestillä saapunut laitahyökkääjä Nnamdi Oduamadi eli Odu. Mukana ovat myös klubisydämin varustetut paluumuuttajat Mikael Forssell ja Medo sekä nippu lahjakkaita, näytönpaikkoja hakevia nuoria. Anthony Annan, Toni Kolehmainen ja Richard Gadze seuraavat ottelua katsomon puolelta.

HJK pelasi kenraaliharjoituksen Veikkausliigakauteen viikko sitten Ruotsissa. Se ei mennyt helsinkiläisten kannalta ihan putkeen, sillä Malmö FF nuiji Klubin nurmen pintaan maaliluvuin 4-0. IFK Mariehamnilla oli myös tuskaista Suomen Cupin ottelussaan Kolmosessa pelaavaa Legirus Interiä vastaan, kun ahvenanmaalaiset varmistivat jatkopaikkansa vasta jatkoajalla. Saarella ollaan kuitenkin luottavaisia Veikkausliigakauden avausottelun alla.

- Olemme saaneet pelata pitkään yhdessä ja jatkuvuus on tärkeä asia joukkueessa. Matkaamme Helsinkiin voittamaan, Lyyski päättää.

HJK – IFK Mariehamn Sonera Stadiumilla lauantaina klo 14.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa