AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-5-1

34

(2-0)

Yleisöä 2415

RoPS
4-5-1
vko.13 // 1.4.2016

​Ennakko: PK-35 Vantaa - RoPS

​Ennakko: PK-35 Vantaa - RoPS

Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut PK-35 Vantaa isännöi avausottelussaan viime kauden hopeajoukkue RoPSia.

Sarjanousija PK-35 Vantaa haastaa avauskierroksella liigan viime kauden hopeamitalistin kotistadionillaan.

Veikkausliiga palaa Vantaalle lauantaina 11 vuoden tauon jälkeen. Pääsarjataso on PK-35 Vantaalle uusi seikkailu, joten myös suurin osa vastustajista on vielä uusia tuttavuuksia.

Lauantain vastustajaansa RoPSia vastaan PK-35 Vantaa on pelannut viimeksi kaudella 2012, jolloin molemmat joukkueet pelasivat Ykkösessä. Nyt PK-35 Vantaa lähtee joukkueiden pääsarjakohtaamiseen sarjanousijana ja RoPS viime kauden hopeamitalistina.

Punamustien valmistautumiskausi sujui mallikkaasti, sillä PK-35 Vantaa aloitti Liigacupin neljällä tappiottomalla ottelulla ja pelasi lohkovaiheen päätösotteluun asti loppuottelupaikasta. Vaikka loppuottelu jäi lopulta haaveeksi, nousijajoukkue osoitti kykenevänsä haastamaan kokeneempia liigajoukkueita.

Liigacupin ja harjoitusotteluiden jälkeen PK-35 Vantaa on pelannut kaksi tiukkaa Suomen Cupin ottelua. Sekä KTP että HIFK taipuivat vasta jatko-ottelun päätteeksi, joten PK-35 Vantaa joutui urakoimaan jatkopaikan eteen kummassakin ottelussa peräti 120 minuuttia. Tiukkojen otteluiden voittaminen antoi kuitenkin samalla punamustille entisestään lisää itseluottamusta.

RoPS on pelannut valmistautumiskauden aikana kaikkiaan kahdeksan ottelua. Liigacup sujui rovaniemeläisten osalta tuloksellisesti hyvin, sillä RoPS kärsi lohkovaiheessa tappion ainoastaan loppuotteluun edenneelle SJK:lle. Muissa otteluissaan RoPS pelasi kolmesti tasan ja kaatoi KuPSin lukemin 2-0.

Liigacupin päätyttyä RoPS on pelannut kaksi harjoitusottelua. HIFK:n vieraana se hävisi lukemin 2-3, kun taas toinen sarjanousija PS Kemi haki Rovaniemeltä 2-1-vierasvoiton. Rovaniemeläisten kenraaliharjoituksena toimi tiistaina pelattu Suomen Cupin ottelu, jossa Kakkosen JS Hercules jäi liigajoukkueen jalkoihin selvin 0-8-numeroin.

Punamustien talvikauden tehokkain pelaaja on ollut EIF:stä Myyrmäkeen siirtynyt Lucas Kaufmann, joka osui valmistautumiskauden aikana neljästi. Osumista peräti kolme syntyi HIFK:n verkkoon. Lisäksi brasilialaispelaaja onnistui maalinteossa myös Suomen Cupin KTP-ottelussa.

Rovaniemeläisten maalit jakaantuivat Liigacupissa ja harjoitusotteluissa todella tasaisesti, mutta Suomen Cupin JS Hercules -ottelussa esiin nousi tuttu nimi. Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 osumallaan voittanut Aleksandr Kokko avasi kuluvan vuoden maalihanansa viimeistelemällä hattutempun.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne ei ole sarja-avauksen kynnyksellä aivan paras mahdollinen. Kapteeni Kim Raimi ja pelikieltoa kärsivät Mateo Miguez ovat ottelusta varmuudella sivussa. Carlos Portelan käsivamma sen sijaan vaatii leikkaushoitoa, joten myös hän joutuu seuraamaan RoPS-ottelun sivusta. Lucas Garcia ja Njazi Kuqi ovat palanneet harjoituksiin, mutta heidän tilannettaan tarkkaillaan vielä perjantain harjoituksissa.

Vierasjoukkue RoPS sen sijaan kärsi niin ikään Suomen Cupin ottelussa pahan menetyksen, kun joukkueen kapteeni Antti Okkonen loukkaantui. Vakava loukkaantuminen pitää Okkosen pahimmassa tapauksessa sivussa koko sarjakauden ajan.

- Kyllähän meillä kriisi on päällä juuri nyt, oikeastaan voisi sanoa että montakin kriisin osa-aluetta. Yksi niistä on juuri Okkosen paikan täyttäminen, kuka sille paikalle laitetaan. Yksi varteenotettava vaihtoehto on gambialainen Mamut Saine, mutta hänen pelilupa-asiansa ei vielä ole kunnossa, toteaa RoPS-luotsi Juha Malinen hieman huolestuneena seuran sivuilla.

Malisen mukaan joukkueessa on kriisin lisäksi toisaalta myös hyvä vipinä päällä ja hän pyrkii löytämään Vantaalla parasta RoPS:aa kentälle.

- PK-35:stä ei kovin paljon tiedetä ennakkoon muuta kuin se, että joukkue on täynnä vasenjalkaisia pelaajia ja siinä on espanjalaismausteita. Vantaalaisorkesteria johtaa "Seriffi" Kuqi, joten kotijoukkueen peli perustuu pallon ja pelin hallintaan, Malinen tietää.

RoPS matkustaa otteluun perjantain yöjunalla Rovaniemeltä ja käy lepäämässä päivähuoneissa hotellissa Vantaalla ennen ottelun alkua.

- Vanhalla tutulla kaavalla mennään matkustamispuolella, se on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Pyrin löytämään intohimoa kentälle ja toivottavasti siitä saadaan rakennettua katsomisenarvoista taistelua sarjapisteistä. Nyt ei muuta kuin hanat auki sarja-avaukseen, luottaa Malinen.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi on innoissaan sarjapelien alkamisesta. Kuqi kärsii lauantain RoPS-ottelussa Suomen Cupissa saamastaan katsomokomennuksesta johtuvaa toimitsijakieltoa, joten hän joutuu seuraamaan ottelun katsomon puolelta. Se ei kuitenkaan latista Kuqin intoa.

– Vihdoinkin tosipelit alkavat. Tähän on valmistauduttu koko pitkä talvikausi hallissa. Nyt on aika aloittaa. Sarja-avauksesta tulee erittäin mielenkiintoinen.

– Muutama pelaaja on vähän romuna, mutta katsomme vielä, keitä saamme mukaan. Njazi Kuqi on harjoitellut pari päivää, samoin Lucas Garcia. Molemmat ovat meidän kannaltamme tärkeitä pelaajia, joten emme halua ottaa riskejä. Etenemme päivä kerrallaan, Kuqi kertoi.

Juha Malisen joukkueet tunnetaan usein periksiantamattomasta pelitavastaan. Kuqi tietää, millainen vastustaja punamustia odottaa.

– Tiedän suunnilleen, miten Malisen joukkue pelaa ja millaisella asenteella he lähtevät peleihin. Jos ollaan ihan rehellisiä, RoPS on ehkä pikkuisen heikentynyt viime kaudesta, mutta saa nähdä, millainen joukkue sieltä tulee vastaan. Okkosen loukkaantuminen oli heille totta kai iso menetys.

PK-35 Vantaa - RoPS Myyrmäen stadionilla 2.4. kello 17.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.