AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

31

(1-0)

Yleisöä 4799

VPS
4-4-2
vko.14 // 7.4.2016

​Ennakko: HJK–VPS

​Ennakko: HJK–VPS

HJK:n kohdalta Veikkausliiga jatkuu jo perjantaina, kun Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi VPS.

Kauden ensimmäisestä pelistä saatiin iloisella pelillä kolme pistettä, yli 5000-päisen kotiyleisön edessä. Sarjakauden toiseen otteluun lähdetään hyvin valmistautuneena.

- Meillä oli paljon hyviä asioita pelissä IFK Mariehamnia vastaan. Niitä halutaan ylläpitää, mutta parannettavaakin löytyi, ja niitä asioita on tämän viikon harjoituksissa käyty läpi. Joka pelissä täytyy tapahtua kehitystä ja eteenpäinmenoa, kausi on vasta alussa, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Viime vuonna VPS taisteli pitkään Veikkausliigassa säilymisestä sijoittuen loppujen lopuksi kymmenenneksi. Talven aikana joukkueessa on tapahtunut muutoksia yhdeksän pelaajan verran. Kesällä Vaasaan avautuu uusi stadion, mikä varmasti tuo virtaa otteisiin.

Helsingistä on käynyt muuttovirtaa länsirannikolle. Jo viime kaudella Vaasassa pelasi 1995 syntynyt HJK:n junnupolun käynyt Mikko Viitikko ja viime syksynä kotikonnuilleen matkasi kokenut Veli Lampi. Nuori maalivahtilupaus Markus Uusitalo puolestaan siirtyi VPS:stä HJK:hon.

Lehkosuo näkee Vaasan vahvuudet juoksuvoimassa.

- Vaasalla on useita juoksuvoimaisia, nopeita pelaajia hyökkäyksessä: Soiri, Clennon, Tamminen ja Hertsi. Heidän vastahyökkäyksensä ja linjan taakse juoksunsa pitää pystyä eliminoimaan.

- Varsinkin ensimmäisellä jaksolla IFK Mariehamn puolusti meitä vastaan tiiviisti. Tätä samaa uskon VPS:n yrittävän, ja meidän pitää pystyä murtamaan heidän puolustusblokkinsa, analysoi Lehkosuo tulevaa vastustajaa.

Kautensa avaavalle VPS:lle vastus on heti alkuun todella kova. Nuori VPS-ryhmä saa vastaansa tähtiä vilisevän kestomenestyjän, joka on yleisesti ollut kotikentällään todella vakuuttava. Tämä ei kuitenkaan pelota, päinvastoin.

- Loistofiilikset päästä aloittamaan sarja ja varsinkin, kun pääsemme heti testaamaan itseämme kovassa paikassa todella hyvää vastustajaa vastaan. Tykkään siitä, että kohtaamme yhden sarjan ennakkosuosikeista heti kauden avauksessa, juttelee Vepsun kakkosluotsi Jani Sarajärvi.

- Tämä on sopivan kova paikka meille. Vaikka joukkueemme on nuori, on se myös ennakkoluuloton. Kävimme pelaamassa Sundsvallissa hyvän ottelun pari viikkoa sitten ja lähdemme positiivisella meiningillä Helsinkiinkin, vakuuttaa Sarajärvi.

Sarajärven mukaan HJK:n kaatamiseen on kaksi mahdollista asetta ja niitä on käyty treeneissä hyvin läpi. Liikaa ei lähdetä muuttamaan, vaan pelataan omien vahvuuksien kautta.

- Olemme käyneet läpi, miten HJK:ta vastaan tulee puolustaa. Pelaajien väliset etäisyydet ovat tärkeässä osassa, sillä paketin tulee olla tiivis. Omassa pallollisessa pelissä meidän tulee pystyä toteuttamaan niitä malleja, joita olemme talven aikana harjoitelleet ja joiden kautta olemme saaneet peruspelaamisemme suhteellisen korkealle tasolle. Kun pelaamme yhtä hyvin kuin olemme parhaimmillaan talvella pelanneet, niin pystymme haastamaan HJK:n todella hyvin.

Treeneissä ilmapiiri on ollut innostuneen aktiivinen, mikä lupaa hyvää avausmatsia, mutta myös muuten kautta ajatellen. Terveystilannekin on hyvä.

- Pitkään loukkaantuneena ollut Timi Lahti on treenannut jo täysillä joukkueen mukana, mutta ei vielä lähde mukaan reissuun. Muuten joukkue on ihan hyvässä kuosissa ja pikkuvaivat, mitä joillain pelaajilla on ollut, alkavat olla selätetty, Sarajärvi paaluttaa.

- Meille on myös tehnyt hyvää päästä kirmaamaan ulos Botniahallin ulkotekonurmelle kuin kevätvarsat. Vaikka kenttä ja sen koko on sama kuin sisätiloissa, on ulkona pelaaminen erilaista. Ulkokentällä treenaaminen on palvellut meitä tätä ottelua varten hyvin.

Perjantaina Helsingissä tapahtuu urheilurintamalla paljon, kun viereisessä jäähallissa on samaan aikaan peli. Kannattaa tulla ajoissa paikalle ja käyttää julkista liikennettä. Huomioithan, että Olympiastadionin remontti on sulkenut parkkipaikat Olympiastadionin pohjoispuolen aukiolta. Myös Paavo Nurmen aukiolla paikkoja on entistä vähemmän. Kävelyreitit HJK:n hallin puolelta Sonera Stadiumille on myös suljettu. Käynti kaikkiin katsomoihin on Urheilukadun puolelta.


HJK-VPS Sonera Stadiumilla perjantaina klo 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.