AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1855

Ilves
4-5-1
vko.14 // 8.4.2016

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuopion Palloseuran jännityksentäyteinen Veikkausliigakausi 2016 alkaa lauantaina Savon Sanomat Areenalla.

Uuden liigakauden avausottelussa kohdataan Tampereen Ilves kello 16.00 alkaen ja taistelu arvokkaista liigapisteistä on valmis alkamaan.

KuPS lähtee liigakauteen uudistuneella ilmeellä. Hyökkääjä Saku Savolainen ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä tekivät viime kaudella lopulliset läpimurtonsa liigatasolle. Uusia hyviä pelaajatarinoita on tämän pelikauden aikana jälleen tulossa.

- Koko talven ajan joukkueen mukana harjoitelleet puolustaja Sharp Räsänen, hyökkääjä Patrik Alaharjula, keskikenttäpelaaja Antti-Ville Räisänen ja puolustaja Mikko Pitkänen tulevat toivottavasti yleisölle vähitellen tutuiksi tämän liigakauden aikana. Toivon mukaan saamme myös laitahyökkääjä Ilmari Niskasen pian mukaan joukkuetta vahvistamaan, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toivoo.

Maalivahti Johannes Kreidl, puolustajat Azubuike Egwuekwe ja Aliyu Abubakar sekä hyökkääjä Gbolahan Salami pääsevät tekemään omat Veikkausliigadebyyttinsä lauantaina.

- Tervetuloa katsomaan vuoden 2016 KuPS:aa. Meillä on mielenkiintoinen joukkue. Paljon on uusia savolaiskasvatteja sekä uusia ulkomaalaisia vahvistuksia, jotka toivon mukaan tulevat kauden aikana tutuiksi meidän kannattajille, valmentaja toteaa.

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet kotiavaukseen huolellisesti ja ottelusta lähdetään tavoittelemaan hyvää lopputulosta.

- Ilves on meille tuttu joukkue. Me kohtasimme talvella Liigacupissa ja lisäksi olin paikalla katsomassa Hakan ja Ilveksen Suomen cupin ottelua. En usko, että Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss oli sataprosenttisen tyytyväinen Ilveksen esitykseen cupin pelissä. TPV-pelin jälkeen en minäkään ollut sataprosenttisen tyytyväinen meidän pelaamiseen. Tulee tasainen ottelu. Molemmilla joukkueilla on parannettavaa useammalla pelin osa-alueella edellisestä ottelusta, Rajamäki muistuttaa.

Jarkko Wissin luotsaama Ilves pelasi viime perjantaina Valkeakoskella FC Hakaa vastaan Suomen Cupin 5. kierroksella. Joukkueet tahkosivat 120 minuuttia ilman maaleja ja lopulta Haka oli rankkarikisassa parempi edeten 6. kierrokselle.

Ilves pääsee Kuopioon lähes parhaalla kokoonpanollaan. Silmäleikkauksestaan toipunut keskikentän Marco Matrone on jälleen tikissä ja reisivammansa kuntoon hoitanut puolustaja Heikki Aho on hänkin kehissä. Uusi ghanalaiskeskikenttämies Reuben Ayarna nähdään Ilveksen myös kokoonpanossa Kuopiossa. Varmuudella pois on ainoastaan laitapelaaja Jaakko Juuti kuumeen takia.

- Terveystilanteemme on varsin hyvä ja treeneissä on ollut vahva syke. Olemme päässeet pelaamaan 11 vs. 11 -pelejä ja nyt jos koskaan on aika laittaa kroppaa likoon sekä ottaa ja antaa iskuja. Korvaavia pelaajia kyllä löytyy jokaiselle pelipaikalle.

- KuPS on mielenkiintoinen vastustaja. Olen nähnyt joukkueen pelejä aika paljon tässä talven ja kevään aikana. Kuopion ei-ihan-uusi tekonurmi luo myös omat ulottuvuutensa ja meidän pitää huomioida ne pelaamisessamme. Odotan tasaista ottelua, kommentoi päävalmentaja Wiss.

KuPS – Ilves Savon Sanomat Areenalla lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.