AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-5-1

30

(0-0)

Yleisöä 415

SJK
4-4-2
vko.14 // 8.4.2016

Ennakko: PS Kemi-SJK

Ennakko: PS Kemi-SJK

PS Kemi isännöi lauantaina Rovaniemen Keskuskentällä SJK:ta.

PS Kemi pääsi maistamaan hallitsevan Suomen mestarin menoa Respect Suomen Cupin 5. kierroksella, jolloin seinäjokelaiset nipistivät jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

- Pystyimme pelaamaan hyvällä tasolla ja näytimme, että kuulumme Veikkausliigaan. Hyvillä mielin voimme lähteä kohti liiga-avausta, totesi PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

PS Kemi saanee cupin ottelusta pelilupa-asioiden takia poissa olleet Ryan Gilliganin ja Mullerin mukaan lauantaina. Cornelius Stewart lähenee pelikuntoa, mutta kuukauden päiviin miestä ei välttämättä vielä kentällä nähdä. Paavo Jokinen on myös toipunut poskiontelontulehduksesta ja on palannut takaisin treenivahvuuteen. Kalle Taimen polvivamma ei myöskään ollut kovin vakava, mutta pelaaminen on epävarmaa.

Hallitseva mestari matkaa ROvaniemelle täynnä intoa.

- Hienoa päästä aloittamaan Veikkausliiga. Kilpailulliset pelithän aloitettiin jo viikolla, joten siinä mielessä alkujännitykset on molempien osalta nyt poissa. Edellisessä kohtaamisessamme pystyimme kontrolloidusti rytmittämään peliämme koko ottelun ajan, mutta PS Kemin kanssa pitää olla tarkkana. Se on hyvä joukkue ja osaa iskeä nopeasti jollei ole hereillä, muistuttaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:n loukkaantuneena olleita miehiä alkaa tulla takaisin riveihin ja muun muassa keskikenttäpelaaja Matej Hradecky on jälleen käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Sivussa on kuitenkin pitkäaikaisloukkaantuneet Richie Dorman ja Emil Lidman, sekä Mehmet Hetemaj ja Toni Lehtinen. Hetemaj ja Lehtinen ovat todennäköisesti mukana jo parin viikon sisään.

Viime tiistain ottelussa SJK myös lepuutti muutamia pelimiehiä, eikä loukkaantumisia pitkästä ottelusta huolimatta tullut. Lauantain sarja-avaukseen lähdetään siten vahvalla ryhmällä.

SJK:lle Rovaniemen Keskuskenttä on jo tullut hyvin tutuksi ja siellä on pelattu viime vuosina useita kertoja. Kakkosen aikana siellä kohdattiin useampaan kertaan FC Santa Claus, Ykkösessä ja Veikkausligassa puolestaan RoPS. SJK:n saldo kaikkiaan seitsemästä siellä pelatusta ottelusta on neljä voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. PS Kemiä SJK ei ole kohdannut ennen viime tiistain Suomen cup ottelua koskaan virallisissa otteluissa, mutta talvella pelattu Liigacupin ottelu päättyi SJK:n voittoon 1-0-luvuin.


PS Kemi-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.