AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

12

(0-1)

Yleisöä 2374

FC Inter
4-3-3
vko.15 // 13.4.2016

Ennakko: HIFK-FC Inter

Ennakko: HIFK-FC Inter

Sekä HIFK että FC Inter ovat pelanneet toistaiseksi yhden ottelun Veikkausliigassa.

Inter avasi kauden 1-1- tasapelillä FC Lahtea vastaan, kun taas HIFK voitti kiihkeässä ottelussa sarjanousija PK-35:n vieraskentällä 2-0.

Inter oli omassa kauden avausottelussa tappiolla FC Lahtea vastaan, mutta onnistui lopulta nousemaan tasoihin Egzon Belican maalilla.

- Kauden avausottelussa on aina omat jännitteensä. Selvisimme siitä lopulta ihan hyvin, kun onnistuimme nousemaan tappioasemasta lopulta tasapeliin. Lahti on sarjan parhaimmistoa, eikä heiltä ole koskaan helppo saada pisteitä, muistuttaa Interin päävalmentaja Job Dragtsma turkulaisten verkkosivuilla.

Inter ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin Liigacupissa, jolloin turkulaisjoukkue oli vahvempi lukemin 2-1. Interin ryhmästä löytyy runsaasti kokemusta muun muassa kapteeni Henri Lehtosen ja 324 ottelua Veikkausliigassa pelanneen Ari Nymanin johdolla.

– Inter on selkeällä 4-3-3 taktiikalla pelaava suunnanmuutosjoukkue ja he pyrkivät usein pallonhallintaan. Usein kaikki heidän vaarallisimmat tilanteet tulevat juuri suunnanmuutoksista ja Interin ehdottomasti vaarallisin pelaaja on hyökkääjä Guy Gnaboyou, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran verkkosivuilla.

Interin päävalmentaja Dragtsman mukaan ottelut HIFK:ta vastaan eivät ole koskaan helppoja. Tästä huolimatta Inter hamuaa ottelusta lisäpisteitä.

- HIFK voitti ensimmäisessä ottelussaan PK-35:n ja pääsevät nyt ensimmäistä kertaa kotikentälle. Heitä vastaan pelatut ottelut ovat aina vaikeita. Pyrimme kuitenkin vielä parantamaan omaa pelaamistamme Lahti-pelistä ja saamaan sitä kautta lisäpisteitä ottelusta, toteaa Dragtsma.

Torstain ottelu aloittaa Interin osalta tiiviin kahden viikon rupeaman, jonka aikana joukkue palaa viisi ottelua.

- Kevät on Suomessa aina tiivis ja otteluita on paljon. Siitä on turha valittaa. Toivottavasti saamme lähiaikoina vammojen takia sivussa olleet pelaajat mukaan, niin pystymme myös kierrättämään pelaajia, pohtii Dragtsma.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Xhevdet Gela (alaraajavamma), Eero Peltonen (alaraajavamma) ja maalivahti Jere Piirainen (yläraajavamma). Toistaiseksi Piiraisen korvaa Gnistanista lainattu Atte Otronen. Pitkäaikaispotilaana jatkaa Emil Conti (alaraajavamma).

Interin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussaJukka Lehtovaara, Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Kennedy Nwanganga. Avausottelusta sivussa ollut Henri Lehtonen sen sijaan nähtäneen joukkueen mukana Helsingissä.


HIFK-FC Inter Sonera Stadiumilla torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.