AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

20

(2-0)

Yleisöä 1749

Ilves
4-5-1
vko.26 // 27.6.2016

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Vaasan Palloseura kohtaa tiistaina Kaarlen kentän viimeisessä ottelussa Tampereen Ilveksen. Ottelu alkaa kello 18.30.

VPS:lla on alla hieman pidempi tauko, sillä PK-35 Vantaa -ottelu siirtyi pelattavaksi Elisa stadionille 13.7. Tiistain vastustajat Ilves ja VPS kohtasivat toisensa reilut kaksi viikkoa sitten Tammelassa, jolloin Ilves oli parempi numeroin 1-0 (1-0). Ottelun voittomaalin teki Ilveksen senegalilainen taikuri Emile Paul Tendeng.

- Olemme harjoitelleet aika paljon tässä välissä. Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Ilvestä vastaan pelasimme edellisenkin ja siitä pelistä jäi hampaankoloon. Kotona emme halua pelata, kuten Tampereella, vaan haluamme parantaa peliämme, päävalmentaja Petri Vuorinen totesi.

- Hyökkäyspelimme ei ollut Tampereella sillä tasolla, mitä pitäisi olla. Maalipaikat olivat todella vähissä, Vuoreinen jatkoi.

Raidan terveystilanne ei ole hassumpi, sillä loukkaantuneiden listalla ovat enää Jesper Engström ja Arttu Nuutinen.

- Veli Lampi saanee peliluvan tässä alkuviikosta lääkäriltä, mutta katsotaan missä vaiheessa hänet on järkevä tuoda mukaan kokoonpanoon, Vuorinen kertoi.

Ilves on pelannut tällä kaudella 12 ottelua, joista se on voittanut seitsemän ja hävinnyt viisi. Viime ottelussa Rovaniemellä isäntäjoukkue RoPS kaatoi Ilveksen numeroin 1-0 (1-0) ja samalla katkesi Ilveksen neljän ottelun voitto- sekä nollapeliputki. Ilveksen alkukauden maali- ja syöttöpörssin kärjessä on Tendeng tehoilla 4+4.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu tiistaina varmuudella ainoastaan nuori maalivahtilupaus Otto Huuhtanen, joka on Suomen U16-maajoukkueen mukana Latviassa. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa jälleen tasaista ottelua.

- Joukkueen terveystilanne on hyvä, mikä on tietysti hyvä tilanne, mutta toki sopivaa kokoonpanoa miettiessä myös vaikea tilanne. Pienen ottelutauon jälkeen sitä on aina vähän odottavalla kannalla, että miten peli lähtee kulkemaan ja tulee mietittyä erilaisia vaihtoehtoja, Wiss kommentoi.

- Viimeksi pärjäsimme hyvin VPS:ää vastaan. Nyt molemmat joukkueet ovat saaneet levätä ja tiistaina ratkaisee paljon se, kumpi saa koneet paremmin käyntiin. Kaarlen paljon keskusteltu kenttä aiheuttaa myös omat haasteensa. Odotan tasaista ottelua, luotsi jatkoi.


VPS – Ilves tiistaina 28.6. kello 18.30 Kaarlen kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut