RoPS
4-3-3
vko.34 // 24.8.2016

Tammelassa päädyttiin tasapeliin (Ilves-RoPS 1-1)

Ilves ja RoPS pelasivat keskiviikkona tasan 1-1. RoPS meni johtoon Ilveksen omalla maalilla 22. minuutilla, ja Mikael Soisalo tasoitti vielä avausjaksolla 42. minuutilla.

Ilves aloitti ottelun väkevästi ja johtomaali oli pari kertaa enemmän kuin lähellä. Ensin Jonne Hjelmilla oli loistopaikka, mutta rovaniemeläispuolustus sai jalkoja eteen viime hetkillä. Heti perään Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukaisupaikkaan, mutta vahvan ottelun pelannut RoPS-molari Antonio Reguero torjui.

Keltapaitojen avauskokoonpanossa nähtiin 16-vuotias laitapuolustaja Martti Haukioja, joka pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja oli etenkin avausjaksolla näkyvästi esillä molempiin suuntiin.

Kesken Ilveksen vakuuttavan alun pääsi RoPS yllättäen tekemään maalin. Harmittoman näköinen tilanne vasemmalta laidalta päättyi Juha Pirisen laukaukseen ja pallo pomppi Ilveksen kannalta todella epäonnekkaasti omaan maaliin. 0-1 vieraille.

Ilves ei takaiskumaalista lannistunut, vaan joukkue jatkoi vyörytystään. Jälleen energisesti ja vahvasti esiintynyt Soisalo laukoi vasemmalta, mutta lopputuloksena oli kulmapotku. Muutama minuutti myöhemmin Ilves sai uudelleen kulmapotkun, joka päättyi serbitoppari Pavle Milosavljevicin tyylikkääseen puskuun, mutta pallo kolahti yläriman kautta maalipotkuksi.

Sitten 42. minuutilla nähtiin ansaittu tasoitus. Ilves-kapteeni Antti Hynynen lähetti syötön kohti rovaniemeläismaalia ja lopulta RoPS-toppari Abdou Jammeh kaatoi paljon raataneen Ilves-laituri Jaakko Juutin. Erotuomari Marko Grönholm näytti oitis rangaistuspotkua ja keltaista korttia Jammehille. Soisalo laukoi näyttävästi pallon reppuun ja 1-1 siihen! Näissä numeroissa tauolle.

Toiselle jaksolle tuli piristynyt RoPS. Vierailija vei tovin ottelua ja Ilves joutui puolustuskannalle. RoPS oli äärimmäisen lähellä mennä johtoon 52. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo osui ensin ylärimaan, jonka jälkeen Tatu Miettunen ja maalivahti Mika Hilander pelastivat kerran mieheen varman osuman maaliviivalta.

Ilves pääsi mukaan peliin ja sai luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. Kymmenen minuuttia ennen loppua RoPS-toppari Jammeh kolasi hienon matsin pelanneen Ilveksen Ala-Myllymäen 18 metrissä ja tuloksena oli Jammehille toinen keltainen kortti eli punaisella suihkuun. Tilanteesta seurannut vapaapotku lähti väsymättömän uurastajan Tuure Siiran oikeasta jalasta, mutta pallo lensi yli.

Miesylivoimainen Ilves painosti viimeisen kymmenen minuuttia voimakkaasti, mutta tuloksetta. Paras paikka avautui toppari Miettuselle lisäajan toisella minuutilla, mutta 25 metristä lähteneen upean laukauksen edessä oli jälleen RoPS-molari Reguero. Lopputulos Tammelassa siis 1-1 (1-1).

FC Inter - Ilves lauantaina 27.8. kello 16.00 Veritas Stadionilla ja RoPS - FC Lahti lauantaina 27.8. kello 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut