Yleisöä 857

4-4-2
vko.15 // 17.4.2016

VPS:lle kauden avausvoitto (PK-35 Vantaa-VPS 0-2)

VPS otti kauden ensimmäisen voittonsa sunnuntaina, kun se kaatoi PK-35 Vantaan tämän kotikentällä maalein 2-0 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Ensimmäinen maali nähtiin 70. peliminuutilla, kun Loorents Hertsi vei vieraat 1-0-johtoon. Viittä minuuttia myöhemmin Pyry Soiri vei VPS:n 2-0-johtoon ja ne lukemat jäivät myös lopputulokseksi.

Punamustien Aleksi Ristolalle avautui jo ottelun alkupuolella kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Neljännellä minuutilla Ristola pääsi yrittämään läheltä, mutta tuikkasi pallon suoraan päin VPS-maalivahti Jevgeni Kolbotsevia. Myöhemmin Ristola pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta venäläismaalivahti torjui kovan laukauksen kulmapotkuksi.

Myös vierasjoukkueelle siunaantui avausjaksolla yksi hyvä tilaisuus maalintekoon, kun jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon pääsi puskemaan kulmapotkusta. Pusku suuntautui kuitenkin suoraan Kollarin syliin. Kokonaisuudessaan avausjakso eteni hienoisesti kotijoukkueen hallinnassa, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla VPS pääsi paremmin mukaan peliin, minkä myötä PK-35 Vantaa ei enää saanut pidettyä painetta vaasalaisten kenttäpuoliskolla. VPS:n piristyminen tuotti myös yhden vaarallisen maalintekopaikan, kun Loorents Hertsi pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Hertsi sai kuitenkin huonon osuman palloon ja ohjasi pelivälineen ohi tyhjän maalin.

Ottelun käännekohta nähtiin lopulta 66. peliminuutilla, kun vaasalaisten Clennon pääsi karkaamaan läpiajoon. Jamaikalaishyökkääjä yritti kiertää Kollarin, joka syöksyi lopulta Clennonin jalkoihin. Seurauksena oli rangaistuspotku ja punainen kortti Kollarille.

Kollarin ulosajon myötä tolppien väliin vaihdettiin nuori VJS-kasvatti Samu Volotinen, joka teki samalla debyyttiinsä Veikkausliigassa ja joutui heti torjumaan rangaistuspotkua. Pallon taakse asettui Hertsi, joka laukoi pelivälineen Volotisen kainalon alta maaliin ja vei VPS:n 0-1-johtoon.

VPS lisäsi johtoaan 76. peliminuutilla. Pyry Soiri otti korkean pystysyötön taidokkaasti olkapäällä haltuunsa ja eteni rangaistusalueelle. Soiri pääsi nokikkain Volotisen kanssa ja sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan.

Toisen takaiskumaalin jälkeen PK-35 Vantaa yritti vielä nousta mukaan peliin, mutta kotijoukkue ei kyennyt enää nousemaan miesvajaalla mukaan peliin. Punamustien loppukiri ei johtanut enää kunnollisiin maalintekopaikkoihin, joten VPS jatkoi PK-35 Vantaan kotipelituskaa 0-2-vierasvoitolla.

RoPS - PK-35 Vantaa Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 24.4. kello 16.00 ja VPS - FC Inter sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.