AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 857

VPS
4-4-2
vko.15 // 16.4.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-VPS

Ennakko: PK-35 Vantaa-VPS

Liigakevään kahdella tappiolla ja yhdellä voitolla avannut PK-35 Vantaa saa sunnuntaina Myyrmäkeen vastaansa VPS:n.

VPS aloitti kautensa 3-1 -vierastappiolla HJK:ta vastaan viikko sitten perjantaina. Ottelusta jäi tappiosta huolimatta paljon hyvääkin vaasalaisten käteen. VPS lähtee Vantaalle hyvin mielin.

- Voittomielellä lähdetään. Joukkue on hyvässä kunnossa ja terveenä. Timi (Lahti) on ainoastaan vielä vähän aikaa sivussa, muut ovat pelivalmiita, kertoo Vepsun kakkosluotsi Jani Sarajärvi vaasalaisten verkkosivuilla.

Ykkösestä karsintojen kautta noussut PK-35 Vantaa on tulisieluinen porukka, jota valmentaa entinen Suomen maajoukkuemies Shefki Kuqi. Shefki ja hänen veljensä, pelaajan roolissa oleva Njazi, ovat olleet jo alkukauden aikana otsikoissa räiskyvien luonteidensa ja ylilyöntiensä puolesta. Tulisieluisia pelaajia löytyy muitakin, sillä etenkin espanjalainen Pablo Counago on tunnettu vahvasta luonteestaan. Espanjalaista verta on joukkueessa enemmänkin. Hermokontrolli on tärkeässä roolissa, mutta se ei ole vaasalaisille ongelma.

- Ei hermokontrollin kanssa ole mitään ongelmaa tai normaalia isompaa merkitystä meille. Joukkueemme pystyy käsittelemään erilaisia tilanteita todella hyvin, Sarajärvi painottaa.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen on tehnyt muutoksia vaasalaisten pelitapaan. Riveiron mukaan VPS:n pelaamisessa on samanlaisia elementtejä kuin Punamustilla.

– He ovat muuttaneet pelaamistaan paljon. Myös heidän joukkueensa on muuttanut, sillä he ovat saaneet mukaan muutamia kokeneita pelaajia. VPS osoitti HJK:n vieraana, että he yrittävät pelata hyökkäävästi ja syöttökombinaatioiden kautta.

– Molemmat joukkueet yrittävät pelata samalla tavalla, joten toivon yleisön näkevän huomenna hyvän ja viihdyttävän ottelun, PK-luotsi Jose Riveiro ennakoi.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina loukkaantumisistaan toipuvat Kim Raimi ja Carlos Portela. Kuqi sen sijaan kärsii HIFK-ottelun ulosajosta seurannutta pelikieltoaan.

– Kim ja "Caloi" ovat vielä sivussa, mutta he ovat lähellä paluuta. He pääsevät luultavasti parin viikon sisällä pelaamaan ja harjoittelemaan normaalisti. Näemme ensi viikolla, miten heidän toipumisensa etenee, Riveiro totesi.


PK-35 Vantaa-VPS Myyrmäen jalkapallostadionilla sunnuntaina 17.4. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.