4-4-2
vko.15 // 17.4.2016

​IFK Mariehamn voitolla sarjakärkeen (PS Kemi-IFK Mariehamn 1-2)

Dever Orgill heilutti jälleen maaliverkkoja.

IFK Mariehamn haki täyden pistepotin sunnuntaina Rovaniemeltä, kun se kaatoi siellä maarianhaminalaisia isännöineen PS Kemin maalein 2-1.

PS Kemillä oli kaikki mahdollisuudet täyteen pistesaaliiseen kauden toisessa evakkokotiottelussaan Rovaniemellä.

Vierasjoukkue Maarianhaminan IFK kuitenkin hyödynsi kaksi PS Kemin puolustuspään virhettä ja vei kolme sarjapistettä mukaan maalein 1-2 (0-1). Pelkästään puolustuksen piikkiin tappiota ei voi laittaa, sillä hyökkäyspäätä vaivaa puolestaan tehottomuus.

Avausjakso kulki lähes täysin kotijoukkueen komennossa, mutta ainokaisesta maalista vastasi 15. minuutilla Diego Assis, joka pääsi livahtamaan maalintekoon PS Kemin topparipari Muller-Savic -välistä. Ensimmäisellä jaksolla PS Kemillä oli puolenkymmentä maukasta tekopaikkaa, mutta punapaidat tuhlasivat jokaisen.

Toisen jakson alussa Billy Ions oli lähellä maalintekoa, mutta laukaus osui tolppaan. PS Kemin historian ensimmäisen liigamaalin merkkautti 55. minuutilla nimiinsä Aliu "Kaby" Djalo. Hienon syöttöpelin seurauksena Ions pääsi etenemään päätyyn ja tarkka keskitys boksiin tavoitti Djalon, jonka laukauksen edessä hyvin pelannut MIFK-vahti Walter Viitala oli voimaton.

Kemiläisriemua kesti vain neljä minuuttia, kun PS Kemin puolustuksen ja maalivahti Jusa Impiön kommunikaatiokatkoksen seurauksena MIFK:n tehomies Dever Orgill pääsi väliin ja sai lopulta pamauttaa pelivälineen tyhjään verkkoon. Maali oli Orgillille jo kauden kolmas.

Päästyään johtoon vierasjoukkue pystyi jäädyttämään peliä hidastelemalla ja rikkomalla, eikä kotijoukkue löytänyt enää eväitä saarelaisten puolustuksen murtamiseen.

Voiton myötä IFK Mariehamn nousi Veikkausliigan piikkipaikalle.

IFK Mariehamn – HJK Wiklöf Holding Areenalla sunnuntaina 24.4. kello 16.30 ja HIFK - PS Kemi Sonera Stadiumilla maanantaina 25.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.