AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

21

(0-1)

Yleisöä 5237

SJK
4-4-2
vko.15 // 17.4.2016

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

SJK matkustaa sunnuntaina Helsinkiin, missä se kohtaa maanantain iltaottelussa Helsingin Jalkapalloklubin.

Lähtökohdat ottelun ovat jännittävät. Viime kaudella SJK voitti tiukan ja tasaisen Veikkausliigan viimeisen kierroksen tuloksilla ja HJK tippui pronssille kuuden peräkkäisen Suomen mestaruuden jälkeen. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Marbellassa maaliskuussa ja siitä koitoksesta HJK vei voiton. Torstain Veikkausliiga-kierroksella Klubi toi arvokkaan tasapelin ja pisteen Rovaniemeltä, kun puolestaan SJK sai IFK Mariehamnilta selkäänsä kotikentällään Pohjanmaalla.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo arvioi joukkueensa esityksiä rauhallisesti.

- Emme olleet parhaimmillanne RoPSia vastaan. He käyttivät omat vahvuutensa paremmin hyödyksi kuin me omamme. Silti tasapeli Rovaniemeltä on ihan kelpo suoritus tähän kauden alkuun, Lehkosuo sanoo HJK:n verkkosivuilla.

- RoPS:n pelityyliä voisi kutsua järkeväksi arktiseksi raivoksi, kun taas SJK on enemmän teknis-taktinen joukkue. Joukkue on muuttunut viime vuodesta jonkin verran, mutta ilman muuta heillä on laadukas ryhmä kasassa. Eremenko Jr on näkyvässä roolissa ratkaisusyöttöjen antajana, ja meidän täytyy pystyä eliminoimaan tämä.

Sonera Stadiumilla SJK on voittanut vain kerran, kun HIFK taipui Suomen cupissa kaudella 2014. Tuota saldoa lähdetään nyt parantamaan.

- Sonera Stadium on ollut meille vaikea paikka vierailla ja HJK on laadukas jengi, joka on aloittanut sarjan todella vahvasti. Meidän oma kotiavaus oli tuloksellisesti pettymys, joten on hyvä, että pääsemme nopeasti takaisin pelaamaan ja mittaamaan meidän tasomme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

HJK on alkukaudella ollut tehokas ja Lehkosuo odottaa saman jatkuvan myös SJK:ta vastaan.

- Meidän vahvuudet on alkukaudesta olleet maalinteossa. Olemme tehneet kolmessa pelissä seitsemän maalia ja päässeet hyvin maalipaikoille. Hyökkäyspeliä hiomme treeni treeniltä entisestään paremmaksi. Joukkueemme on hyvässä iskussa maanantaina, Lehkosuo sanoo.

Loukkaantumissuma ei ole vielä millään muotoa SJK:n leirissä taakse jäänyttä, mutta tähän otteluun joukkue saa varmuudella takalinjoilleen kokeneen puolustajansa Abdoulaye Meitén. Meité ei varsinaisesti ollut loukkaantuneena, mutta miestä lepuutettiin viime torstain IFK Mariehamn -ottelussa. Muista loukkaantuneista Toni Lehtinen on jo harjoitellut SJK:n mukana, mutta todennäköisesti maanantain peli tulee liian aikaisin. Sivussa ovat varmuudella Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj, Richie Dorman ja Emil Lidman.


HJK - SJK Sonera-stadionilla maanantaina 18.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.