KuPS
4-3-3
vko.16 // 18.4.2016

FC Inter kiri voittoon (FC Inter-KuPS 3-1)

FC Inter teki komean nousun tappioasemasta 3-1-voittoon KuPS:aa vastaan maanantaina Veritas Stadionilla.

FC Inter otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa maanantaina KuPS:aa vastaan pelatussa Veikkausliigaottelussa. Oikeastaan koko ottelun pelin kanssa tuskaillut Inter käänsi peliin nimiinsä lopulta viimeisen seitsemän minuutin aikana, jolloin joukkue teki kolme maalia.

Inter aloitti ottelun vahvasti ja sai heti luotua hyviä pystyyn juoksuja KuPS:n linjan selustaan. Varsinkin oikealta laidalta Inter pystyi luomaan painetta, mutta lopulta tilanteet eivät johtaneet oikein mihinkään.

Interin paras paikka tuli lopulta ensimmäisellä jaksolla Guy Gnabouyoulle, mutta hänen kierteinen laukaus meni hiukan ohi yläkulman.

Avausjakson ainoasta maalista vastasi lopulta KuPS puolen tunnin pelin jälkeen. Vierasjoukkue sai erotuomarilta huomaamatta jääneen virheen jälkeen sivurajaheiton jälkeen paineen Inter-päätyyn. Mika Ääritalo lähetti lopulta hyvän keskityksen maalille, josta Saku Savolainen puski sen voimalla sisään.

Maalin jälkeen Interin peli kipsaantui, eikä hyökkäämisestä tuntunut oikein tulevan mitään. KuPS sen sijaan sai luotua painetta vaarallisilla kulmapotkuilla, jotka Henrik Moisander kuitenkin puolustuksen avustuksella selvitti.

Nähtiinpä ottelun ensimmäisellä jaksolla kaksi melkoista torikokousta, joiden hallitsemisessa erotuomari Oskari Hämäläinen oli tiukoilla. Lisämaaleja ensimmäisellä jaksolla ei lopulta nähty, joten tauolle mentiin KuPS:n 1-0-johdossa.

Inter paransi peliään toisella jaksolla. Joukkue muokkasi taktiikkaansa ja sai peliä kulkemaan hieman paremmin. Kolmen pelaajan keskikenttä kahden sijaan toi pelaamiseen uutta puhtia.

Loppujen lopuksi Inter laittoi tuulemaan 83. minuutilla, kun alkukauden ykköstykki Egzon Belica puski pallon maaliin tyylikkäästi Joni Ahon keskityksestä. Kaksi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen KuPS:n maalissa. Tällä kertaa maalista vastasi niin ikään puskulla Benjamin Källman.

Interin kaksi maalia pakottivat kuopiolaiset hyökkäämään yltiöpäisesti. Inter käytti tämän armotta hyväksi, kun Sebastian Mannströn karkasi läpiajoon ja nosti pallon varmasti yli vastaan vähän holtittomasti rynnänneen KuPS-vahti Johannes Kreidelin.

Inter voitti siis varsin erikoisen ottelun lopulta selvästi 3-1. Erikoisen ottelusta teki se, että oikeastaan ennen ensimmäistä maaliaan kotijoukkueella ei ollut yhtään laukausta maalia kohti. Lopulta sillä ei todellakaan ollut mitään merkitystä.

KuPS - FC Lahti Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 24.4. kello 16.00 ja VPS - FC Inter sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.