4-4-2
vko.16 // 24.4.2016

KuPSille kauden avauspisteet (KuPS-FC Lahti 2-0)

Kuopion Palloseura kaatoi FC Lahden sunnuntaina kotikentällään 1-0.

KuPS otti sunnuntaina kauden avausvoittonsa kaatamalla FC Lahden Savon Sanomat Areenalla 2-0 (1-0).

Ottelun avausmaali syntyi jo 11. minuutilla, kun Gbolahan Salami onnistui tekemään kauden kolmannen osumansa. Toisen jakson alussa Petteri Pennasella oli paikka lisätä kuopiolaisten johtoa rangaistuspotkusta, mutta hän epäonnistui. Päätöslukemat 2-0 viimeisteli 69. minuutilla nigerialaistoppari Azubuike Egwuekwe.

Illan ensimmäinen vaaratilanne nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla, jolloin FC Lahden keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen pääsi laukomaan kohti KuPS-maalia. Kierteinen veto meni hiukan KuPS-maalin ylitse. Tämä laukaisutilanne jäi oikeastaan koko ottelun ainoaksi vaaralliseksi lahtelaistilanteeksi.

KuPS sen sijaan pelasi hyvin ja siirtyi johtoon kymmenen minuutin kohdalla. Maalivahti Tomi Maanoja torjui ensin kovan KuPS-tykityksen, jonka jatkeesi Gbolahan Salami pääsi puskemaan palloa kohti maalia. Pusku osui ylärimaan ja hyökkääjä runnoi jatkopallon maaliviivan ylitse: 1-0. Kuopiolaiset pääsivät johtoasemaan ensimmäistä kertaa tämän liigakauden aikana.

Kuopiolaisilla oli erittäin hyvä ote peliin 25-29 peliminuuttien aikana. Vierasjoukkueen ilme jatkui vaisuna taukovihellykseen saakka ja joukkueen pukukopissa pidettiinkin varsin tulikivenkatkuinen taukopuhuttelu.

Kotijoukkueella oli toisen jakson alussa kolme paikkaa niitata lopullinen ratkaisu. Urho Nissilän keskittämä kulmapotku pyöri FC Lahden maaliviivalla ja Petteri Pennasen voimaveto lensi kolmanteen kerrokseen (48 min). Pennanen pääsi laukomaan rangaistuspotkua vetäen karkeasti yli (52 min) ja Urho Nissilä tulitti samoin pahasti yli Saku Savolaisen loistotarjoilusta (55 min).

Illan toinen maali tuli Nissilän keskittämästä kulmapotkusta. Pallo leijaili takatolpalle, jonka tuntumasta puolustaja Azibuike Egwuekwe viimeisteli ensimmäisen maalinsa KuPS-paidassa (68 min).

FC Lahti pääsi pitämään palloa ja hallitsemaan peliä ottelun loppuajan, mitään vaarallista ei kuitenkaan nähty eikä FC Lahti pystynyt millään tavalla uhkaamaan kotijoukkueen voittoa. Ansaitut loppunumerot omaa peliään parantavan kotijoukkueen eduksi.

HIFK - KuPS Sonera-stadionilla torstaina 28.4. kello 18.30 ja FC Lahti - VPS Lahden Kisapuistossa torstaina 28.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.