AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 2218

PS Kemi
4-4-2
vko.16 // 24.4.2016

Ennakko: HIFK-PS Kemi

Ennakko: HIFK-PS Kemi

HIFK isännöi maanantaina PS Kemiä Töölön Sonera-stadionilla Helsingissä.

Helsingin IFK kohtaa maanantaina kauden toisessa kotiottelussaan sarjanousija PS Kemin. Ottelu pyörähtää käyntiin Sonera-stadionilla kello 18.30 alkaen.

HIFK on ehtinyt pelata kolme ottelua, joiden saldona on voitto, tasapeli ja tappio. Edellisessä ottelussa FC Lahden vieraana tähtirinnat onnistuivat nousemaan lisäajalla 2-2 tasapeliin, kun 19-vuotias toppari Juho Pirttijoki teki liigauran ensimmäisen maalinsa.

Hyökkääjä Juho Mäkelä kasvatti maalimääränsä Lahdessa kahteen ja "Mäksä" on HIFK:n paras maalintekijä.

Ykkösestä Veikkausliigaan noussut PS Kemi aloitti kautensa kahdella tappiolla IFK Mariehamnia ja hallitsevaa Suomen mestaria SJK:ta vastaan. SJK:n 2-0 vierasvoitto muutettiin kuitenkin PS Kemin 3-0 voitoksi, sillä seinäjokilaiset peluuttivat ottelussa pelioikeudettomia pelaajia.

– PS Kemillä on hyvä joukkue. Kun katsoo tulosten taakse niin he ovat olleet kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa todella pirteitä. Sekä SJK:ta että IFK Mariehamnia vastaan he hallitsivat palloa. IFK Mariehamnia vastaan PS Kemi hallitsi ottelua selkeästi. Paremmalla pelillä olisi varmasti enemmän pisteitä matkassa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran sivuilla.

Sarjanousija PS Kemi on vahvistanut joukkuettaan lukuisilla ulkomaalaispelaajilla. SJK:ssa viime kaudella pelannut serbitoppari Zeljko Savic sekä brasilialainen Muller hankittiin vahvistamaan puolustuslinjaa. Portugalin poikamaajoukkueissa 18 kertaa esiintynyt entinen Chelsea-pelaaja Kaby Djalo on laadukas keskikenttäpelaaja.

PS Kemin edellisessä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan avauskokoonpanon pelaajista neljä olivat suomalaispelaajia.

– Kemillä on paljon ulkomaalaispelaajia. Kyseessä on äärimmäisen hyökkäävä joukkue, joka on aavistuksen verran profiloitunut vastahyökkäysjoukkueeksi. Billy Ions ja Christian Eissele ovat molemmat vaarallisia hyökkäyssuunnan pelaajia ja he muodostavat hyvän tutkaparin, Honkavaara sanoo.

22-vuotias Billy Ions valittiin viime kaudella Ykkösen parhaaksi pelaajaksi. Englannissa syntynyt ja Espanjassa varttunut Ions oli Ykkösen toiseksi paras maalintekijä 17 maalilla. Hän toimii myös kemiläisjoukkueen kapteenina.

– Ions on tämän sarjan parhaimpia laitureita. Juoksuvoimainen pelaaja, joka tekee todella paljon hommia.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa maalivahti Jere Piirainen, Otto-Pekka Jurvainen, Jani Bäckman, Eero Peltonen sekä Emil Conti. Ville Salmikiven pelaaminen on epävarmaa. Sen sijaan alkukauden alaraajavamman takia sivussa olleen Xhevdet Gelan pelikunto alkaa lähenemään ja mies on mukana jo ottelussa PS Kemiä vastaan.

PS Kemillä on myös muutamia poissaoloja, kun kokoonpanosta sivuun jäävät Aleksi Räihä, Janne Turpeenniemi sekä Tuomo Könönen. Kalle Taimi taas on jälleen mukana.


HIFK – PS Kemi Sonera-stadionilla maanantaina 25.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.