Yleisöä 2129

4-3-3
vko.17 // 28.4.2016

HIFK vahvempi maalijuhlissa (HIFK-KuPS 3-2)

HIFK ja KuPS järjestivät maalijuhlat Helsingin Sonera stadiumilla. HIFK oli lopulta vahvempi lukemin 3-2 (3-0).

Kotijoukkue karkasi ensimmäisellä puoliajalla jo kolmen maalin johtoon, kun Tuomas Aho avasi maalihanat ja Juho Mäkelä onnnistui kahdesti. Vieraat tekivät toisella puolikkaalla pelistä jännittävän, kun Gbolahan Salami ja Petteri Pennanen osuivat kuopiolaisille.

Ottelun avausmaalista vastasi 9. peliminuutilla HIFK:n kapteenina pelannut toppari Tuomas Aho. Keskikenttäpelaaja Ville Taulon keskitys oikealta laidalta leijaili boksiin ja se kimposi lopulta Jukka Sinisalon pään kautta maalinedustalla tilannetta seuranneelle Aholle, joka sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Maali oli HIFK:n kokeneimmalle liigapelaajalle kauden ensimmäinen ja liigauran 12. osuma.

Puolen tunnin kohdalla HIFK siirtyi 2-0 johtoon. Joni Korhonen pääsi kokeilemaan ensin, mutta KuPS-maalivahti Johannes Kreidl torjui Korhosen laukauksen. Ensimmäisenä irtopallossa oli hereillä Pekka Sihvola, jonka viimeistely-yritys kimposi takatolpalla odottaneelle Juho Mäkelälle. Mäkelä jäi tilanteessa täysin ilman vartiointia ja puski pallon varmasti verkkoon.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Mäkelä iski toistamiseen. Keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela antoi loistavan peliä avaavan syötön oikeaan laitaan laitahyökkääjä Joni Korhoselle. Kokoonpanoon palannut Korhonen antoi upean syötön etutolpalle ja tilanteen hyvin haistellut Mäkelä pääsi tuikkaamaan vasemmalla jalallaan matalan keskityksen vasempaan alakulmaan.

Puoliajalle siirryttiin HIFK:n 3-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle asteli sisuuntunut KuPS. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Mika Ääritalo pelasi loistavalla seinäsyötöllä viisi HIFK-pelaajaa ulos tilanteesta ja KuPS:n paras maalintekijä Gbolahan Salami pääsi nokikkain HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin kanssa. Salami harhautti Erikssonin ja tuikkasi pallon varmasti verkkoon.

KuPS nosti ryhmitystään entistä enemmän ylös ja seuraava osuma nähtiin 65. peliminuutilla. HIFK:n puolustus sekoili tilanteessa täydellisesti ja KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi laittamaan pallon täysin vapaasti maaliin kaventaen tilanteen 3-2:een.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja HIFK otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa 3-2 voitolla. HIFK nousi sarjataulukossa jo neljänneksi kahdeksan sarjapisteen myötä.

HIFK kohtaa seuraavaksi VPS:n ja KuPS PS Kemin.

VPS-HIFK Vaasassa Kaarlen kentällä keskiviikkona 4.5. kello 18.30 ja KuPS-PS Kemi Kuopion Savon Sanomat areenalla 4.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.