AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

32

(3-0)

Yleisöä 2129

KuPS
4-3-3
vko.17 // 27.4.2016

Ennakko: HIFK-KuPS

Ennakko: HIFK-KuPS

HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat torstaina 28.4, kun Kuopion Palloseura saapuu vierailulle Sonera Stadiumille. Kello 18.30 käynnistyvä ottelu on HIFK:n ja Brother Christmasin yhteinen hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään jalkapallovarusteita lasten ja nuorten hyväksi.

Sekä HIFK että KuPS ovat ehtineet pelata neljä ottelua Veikkausliigassa. HIFK on sarjataulukossa kuudentena viidellä sarjapisteellä ja KuPS yhdeksäntenä kolmella pisteellä. KuPS hävisi kolme ensimmäistä otteluaan, mutta viime sunnuntaina se nappasi kauden avausvoittonsa FC Lahden kustannuksella.

HIFK lähtee kauden kolmanteen kotiotteluun vain parin päivän palautumisjaksolla, sillä tähtirinnat kohtasivat maanantaina sarjanousija PS Kemin. Tuo ottelu päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin. Yhteen sarjapisteeseen on kuitenkin oltava kaikesta huolimatta tyytyväinen, sillä Kemi oli ottelussa lähempänä maalintekoa osumalla kahdesti tolppaan.

Viime kaudella KuPS ja HIFK kohtasivat kolme kertaa Veikkausliigassa. KuPS voitti otteluista kaksi ja kertaalleen joukkueet pelasivat tasan.

– KuPS oli meille viime kaudella hankala vastustaja, mutta saimme hyvää harjoitusta PS Kemiä vastaan alhaalla puolustavasta joukkueesta. Emme olleet Kemiä vastaan parhaimmillamme ja muutenkin oma pelimme oli hukassa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara totesi seuran verkkosivujen mukaan.

HIFK:lla oli PS Kemiä vastaan vaikeuksia päästä selkeille maalipaikoille. Torstaina HIFK:lla on tähtäimessä kauden ensimmäinen kotivoitto ja siihen tarvitaan tehokkuutta myös hyökkäyspäässä.

– Tarvitsemme pelaamiseemme suoraviivaisuutta emmekä pimputtelua ja pamputtelua, Honkavaara sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Jere Piirainen, Otto-Pekka Jurvainen, Ville Salmikivi, Eero Peltonen, Emil Conti, Jani Bäckman sekä Jukka Halme, jonka korttitili tuli täyteen edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan.

Kuopiolaiset lähtivät jo keskiviikkona matkustamaan kohti pääkaupunkia. Joukkue valmistautuu tärkeään peliin huolellisesti ollakseen hyvässä iskussa torstai-iltana. Joukkueen peliesitys on parantunut kevään aikana koko ajan ja positiivista trendiä aiotaan jatkaa torstaina Helsingissäkin.

- FC Lahti-ottelu osoitti, että suunta on oikea. Toivon mukaan me pystymme jatkamaan pelillisen kehittymisen trendiä. Jos se jatkuu, pystymme me OK-peliesitykseen torstainakin, KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki korosti seuran verkkosivuilla.

Nigerian A-maajoukkuetähdet vastasivat voittoisan FC Lahti-ottelun maaleista. Hyökkääjä Gbolahan Salami viimeisteli ensi jaksolla tämän kauden toisen liigaosumansa ja toppari Azubuike Egwuekwe iski toisella ensimmäisen maalinsa KuPS-paidassa.


HIFK - KuPS Sonera Stadiumilla torstaina 28.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.