4-5-1
vko.18 // 4.5.2016

HJK nousi takaa voittoon (HJK-Ilves 5-1)

HJK kaatoi Ilveksen keskiviikkona Sonera Stadiumilla maalein 5-1 (0-1).

Ottelu käynnistyi HJK:n hienoisella hallinnalla, mutta pian Ilves pääsi peliin mukaan ja siirteli palloa näyttävästi pelaajalta toiselle. Ilveksen Eero Korte pääsi 17. minuutilla puskemaan sivuvapariin, mutta pusku suuntautui suoraan HJK-molari Thomas Dähnen syliin.

Muutama minuutti tuon jälkeen Ilves sai ensimmäisen kulmapotkunsa ja energisesti esiintynyt Tuure Siira meni kulmalipulle. Tarkka keskitys löysi maalinedustalta toppari Tatu Miettusen, mutta laukaus avopaikasta jäi vaisuksi.

Sitten 29. minuutilla Ilves siirtyi vierasjohtoon. Äskettäin Veikkausliigan Kuukauden joukkueeseen valittu senegalilaisvahvistus Emile Paul Tendeng lähetti keskialueelta loistavan syötön kotitoppareiden väliin, missä nopeassa juoksussa ollut Siira laukoi pallon maaliin. Siiralle samalla uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

HJK sai otetta Ilveksen johtomaalin jälkeen. Ilves ajautui puolustuskannalla ja tasoitus oli kertaalleen lähellä. Pallo pelattiin väkevästi esiintyneelle Nnamdi Oduamadille, joka pääsi laukomaan läheltä, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander torjui pallon kulmaksi. Tauolle mentiin Ilveksen 0-1-vierasjohdossa.

HJK tuli tauolta todella kovaa ja samalla Ilveksen vahva ote oli kadonnut. HJK saikin tehtyä tasoituksen heti toisen jakson alussa. Oduamadi nousi röyhkeästi vasemmalta laidalta ja lopulta syötti maalinedustalle, missä hyökkääjäkonkari Mikael Forssell puski pallon maaliin, 1-1.

Kotijoukkue HJK siirtyi 2-1-johtoon tunnin kohdalla, kun Ilves-puolustus kaatoi HJK:n Sebastian Dahlströmin. Forssell laukoi pallon vasempaan alapesään. Tuon jälkeen HJK:lla onnistui aivan kaikki ja joukkue osui jokaisesta hyökkäyksestään.

Ensin Oduamadi teki 3-1, sitten Dahlström 4-1 ja vielä tuon jälkeen kapteeni Ville Jalasto 5-1. Uskomattoman maaliryppään jälkeen ottelun viimeinen vartti oli loppuvihellyksen odottamista molemmilta joukkueilta. Vielä lopussa HJK-toppari Lum Rexhepi sukitti keskialueella rajusti Ilveksen Lauri Ala-Myllymäkeä ja erotuomari Dennis Antamo antoi Rexhepille suoran punaisen kortin. Lopputulos 5-1.

PK-35 Vantaa – HJK Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 7.5. kello 16:00 ja PS Kemi – Ilves Raatin stadionilla lauantaina 7.5. kello 16:00. Molemmat ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.