PS Kemi
4-4-2
vko.18 // 4.5.2016

KuPS kaatoi PS Kemin (KuPS-PS Kemi 2-0)

KuPS ei antanut sarjanousija PS Kemin yllättää, vaan hoiti homman kotiin Savon Sanomat Areenalla maalein 2-0 (1-0).

Petteri Pennanen iski tulostaululle 1-0 lukemat 37. minuutilla. Sama mies oli asialla myös kuopiolaisten toisessa osumassa 67. minuutilla.

Ottelun ensimmäiset 10-20 minuuttia mentiin kemiläisten tahdissa. Kuopiolaisten yhteispeli oli alussa hakuvaiheessa, vähitellen voimasuhteet tasaantuivat ja kotijoukkuekin pääsi hyökkäämään. Parhaimmat laukaisutilanteet tulivat kuitenkin vierasjoukkueen puolelta.

Hyökkääjä Christian Eissele pääsi laukomaan hyvästä paikasta (25 min) ja keskikenttäpelaaja Aleksi Gullsten pääsi seuraavalla minuutilla laukomaan myös lujaa. Gullsten pääsi puolen tunnin kohdalla laukomaan uudestaan, nytkin tuloksetta. Laitahyökkääjä Juha Hakola petasi kuopiolaisille kaksi seuraavaa tilannetta. Hakola keskitti maalin edustalle hyökkääjä Saku Savolaiselle, jonka puski meni Kemin maalin ylitse (31 min). Tämän jälkeen Hakola syötti maalin eteen hyökkääjä Gbolahan Salaminne, jonka veto meni ohitse (34 min).

Illan ensimmäinen maali nähtiin 37 peliminuutin kohdalla. Salami syötti Pennaselle, joka eteni 16-alueen viivan kohdalle ja vetäisi tarkan vedon takanurkkaan tolpan viereen: 1-0 kotijoukkueelle. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Pennanen pääsi heti toisen jakson alussa laukomaan lujaa, vetopaikasta tuli kulmapotku josta Salami puski ylitse (46 min). Kemillä oli vaarallinen vapaapotku 50 peliminuutin kohdalla, Joona Vetelin keskittämästä vaparipallosta tuli kiperä maalinedustilanne jonka KuPS-vahti Johannes Kreidl selvitti hienosti.

Tunnin tienoilla nähtiin kaksi tilannetta peräjälkeen. Salami ajoi ensin kohti Kemin maalia ja syötti mainiosti takatolpalle, jossa ei kuitenkaan ollut ketään KuPS-pelaajaa (57 min). Seuraavalla peliminuutilla Kemin puolustus sekoili pahan kerran ja Salami pääsi väliin edeten jälleen pallon kanssa rangaistusalueelle. Hyökkääjä ja maalivahti Juhani Pennanen törmäsivät toisiinsa tilanteessa, josta ei tuomittu rangaistuspotkua vaan vapari Kemille ja varoitus Salamille.

Kuopiolaisten toinen maali lähti liikkeelle Saku Savolaisen erinomaisesta pallonriistosta. Savolainen syötti Pennaselle, joka eteni ja tykitti lujaa noin 30 metristä. Kemin maalivahti sai kätensä väliin lujaan tykitykseen, joka kimposi käsien kautta korkealle ilmaan ja putosi maapompun kautta maalin sisäpuolelle. Erittäin erikoinen ja näyttävä osuma räjäytti riemun kattoon kuopiolaiskatsomoissa.

PS Kemi yritti sitkeästi loppuun saakka ja Eissele pääsi yrittämään kavennusta 70 peliminuutin kohdalla, KuPS-vahti Kreidl torjui lähivedon mainiosti. Kreidl esitti todella upean yhden käden paraatitorjunnan 80. peliminuutilla Kemin pelaajan puskiessa lähietäisyydeltä. KuPS-maali pysyi puhtaana loppuvihellykseen saakka ja kotijoukkueen kannattajat pääsivät juhlimaan hienoa voittoa.

PS Kemi – Ilves Raatin stadionilla lauantaina 7.5. kello 16:00 ja KuPS – VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 7.5. kello 16:00. Molemmat ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.