HIFK
4-4-2
vko.18 // 4.5.2016

VPS nappasi täyden pistepotin HIFK:lta (VPS-HIFK 3-1)

VPS oli väkevämpi keskiviikkoiltana kotikentällään ja nappasi täyden pistepotin vierailija HIFK:lta maalein 3-1 (2-1).

Avausmaali nähtiin heti alussa, kun ottelun 6. peliminuutilla kotijoukkue VPS iski heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. VPS-laitapuolustaja Kevin Peth sai luvattoman paljon tilaa edetä pallon kanssa ja Pethin kova vasemman jalan laukaus upposi HIFK-maalin oikeaan alakulmaan ilman mahdollisuuksia jääneen Carljohan Erikssonin.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin Pauli Kuusijärvi antoi vapauttavan läpisyötön oikeaan laitaan Joni Korhoselle. Korhonen otti tyhjän tilan pois ja antoi laadukkaan matalan keskityksen boksiin Pekka Sihvolalle. Sihvola tuikkasi pallon ensimmäisellä kosketuksella ohi VPS-maalivahti Evgeni Kobozevin ja toi HIFK.n tasoihin. Maali oli HIFK:n viime kauden parhaalle maalintekijälle kuluvan liigakauden ensimmäinen.

36. peliminuutilla VPS siirtyi 2-1 johtoon. Keskikenttäpelaaja Aatu Laatikainen vapautti hienolla läpisyötöllä Andre Clennonin läpiajoon eikä jamaikalaishyökkääjä erehtynyt – pallo taitavasti haltuun ja pallo varmasti oikeaan yläkulmaan.

Clennonilla oli mainio paikka maalintekoon vielä ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta laukaus painui reilusti yli. Tauolle lähdettiin VPS:n 2-1 johdossa.

Toisen puoliajan alussa HIFK-puolustaja Pauli Kuusijärvi loukkasi itseään ja mies kannettiin paareilla ulos kentältä. Kuusijärven tilalle tuli vaihdosta 19-vuotias Fredrik Lassas, joka esiintyi siis ensimmäistä kertaa HIFK-paidassa tällä kaudella Veikkausliigassa.

HIFK ei onnistunut saamaan missään vaiheessa kunnollista loppukiriä päälle, sillä VPS puolusti fiksusti ja keskittyi vastahyökkäyksiin. Ottelun 74. peliminuutilla VPS:n toisesta maalista vastannut Andre Clennon antoi millintarkan syötön takatolpalle, josta Pyry Soiri ohjasi pallon tyhjään maalin ja VPS karkasi lopulta ratkaisevaan 3-1 johtoon.

Lukemat päätösvihellyksen jälkeen kirjattiin numeroin 3-1 Vaasan Palloseuran hyväksi. HIFK on nyt kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa viidentenä, kahdeksalla sarjapisteellä. VPS nousi kauden toisella voitolla sarjataulukossa seitsemänneksi.

HIFK - RoPS Sonera Stadiumilla maanantaina 9.5. klo 18.00 ja KuPS – VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 7.5. kello 16:00. Molemmat ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.