AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-4-2

12

(0-0)

Yleisöä 2832

HJK
4-5-1
vko.18 // 6.5.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-HJK

Ennakko: PK-35 Vantaa-HJK

PK-35 Vantaa isännöi HJK:ta pääkaupunkiseudun derbyssä lauantaina. Myyrmäessä pelattava kamppailu alkaa klo 16.

PK-35 Vantaa on pelannut Veikkausliigassa tasaisia otteluita, mutta pistetili ei ole karttunut toivottuun tahtiin. Seitsemässä ottelussa PK-35 Vantaa on kerännyt viisi pistettä. Punamustien toistaiseksi ainoa voitto irtosi Kuopion Palloseuran vieraana.

Alkukaudesta Punamustien otteluissa tehtiin runsaasti maaleja molempiin päihin, mutta viime otteluissa joukkueen puolustus on pitänyt paremmin. PK-35 Vantaa piti viikko sitten ensimmäistä kertaa maalinsa puhtaana sarjapeleissä pelaamalla hallitsevan Suomen mestarin SJK:n kanssa maalittoman tasapelin. Nollapelit saivat jatkoa viime keskiviikkona, kun PK-35 Vantaa ja IFK Mariehamn päätyivät Ahvenanmaalla lukemiin 0-0.

HJK lähtee lauantain otteluun sarjan piikkipaikalta. HJK on kerännyt seitsemästä ottelustaan 14 pistettä neljällä voitolla ja kahdella tasapelillä. Ainoan tappionsa HJK kärsi viime perjantaina PS Kemin vieraana. Matkaottelut ovat olleet HJK:lle haastavia, sillä helsinkiläiset ovat kolmen yrityksen jälkeen edelleen ilman vierasvoittoa.

Kotikentällään HJK on kuitenkin ollut vakuuttava, sillä se on voittanut kaikki Töölössä pelaamansa ottelut. HJK antoi keskiviikkona jälleen vahvan näytön iskukyvystään kaatamalla Tampereen Ilveksen selvin 5-1-lukemin.

PK-35 Vantaa ja HJK ovat kohdanneet toisensa sarjaottelussa viimeksi kaudella 1998, mutta cup-kilpailuissa joukkueet ovat pelanneet vastakkain viime aikoina kahdesti. Reilu vuosi sitten joukkueet kohtasivat toisensa Suomen Cupissa. Tuolloin Ykkösessä pelannut PK-35 Vantaa pakotti HJK:n Myyrmäessä Kosta Manevin maalilla jatkoajalle, mutta hävisi lopulta niukasti lukemin 1-2. Helmikuussa joukkueet kohtasivat Liigacupin merkeissä. Myyrmäki-hallissa nähtiin tasainen ottelu, joka päättyi lopulta pistejakoon 1-1. Punamustien maalin viimeisteli Njazi Kuqi.

HJK:n tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolumbialainen Alfredo Morelos ja japanilainen Atomu Tanaka, jotka jakavat neljällä osumallaan maalipörssin kärkipaikan kolmen muun pelaajan kanssa. Kokenut Mikael Forssell avasi kuluvan sarjakauden maalitilinsä osumalla keskiviikkona kahdesti Ilveksen verkkoon. Punamustien pelaajista kahteen otteeseen ovat osuneet Kuqi ja Aleksi Ristola.

Punamustien tärkeä keskikenttäpelaaja Carlos Portela palasi keskiviikkona Ahvenanmaalla vihdoin pelikentille. Espanjalainen tuli vaihdosta kentälle ja pelasi ottelun viimeiset viisi minuuttia. Kapteeni Kim Raimi sen sijaan on edelleen loukkaantumisen takia sivussa. Kuqi kärsii pitkän pelikieltonsa viimeisen ottelun huomenna ja myös Fernando Linan Rodriguez on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

PK-35 Vantaan päävalmentaja odottaa huomista paikallisottelua innolla. Luvassa on ennusteiden mukaan kevään toistaiseksi kaunein pelipäivän sää ja vastassa aina sytyttävä HJK.

- Tämä alkaa olla sitä kunnon Suomen kesää, ja myös pelit paranevat! Mielestäni vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka yrittävät pelata jalkapalloa. Toivottavasti pelistä tulee sellainen peli, että yleisö viihtyy, Kuqi totesi seuran verkkosivuilla.

Luvassa on, jos ei nyt derby, niin ainakin pikku-derby; sen verran laajaa kannattajapohjaa molemmilla seuroilla löytyy pääkaupunkiseudulta. Klubi-faneja on ennakkotietojen mukaan tulossa sankoin joukoin.

- Ehkä tässä ei nyt vielä derby-tunnelmaan ylletä, mutta pääkaupunkiseudulta kun molemmat ollaan, niin kyllä peliin varmaan latausta saadaan kentällä ja katsomossa, miettii HJK:n päöävalmentaja Mika Lehkosuo.

Punamustien alkukausi on ollut tulosten valossa vaikea, mutta edellisissä otteluissaan PK-35 Vantaa on pystynyt hyviin suorituksiin tasokkaita vastustajia vastaan. Kuqin mukaan hänen joukkueella on kaikki edellytykset pärjätä Veikkausliigassa.

- Pari viime peliä ovat olleet hyviä. Pelasimme hyvät ottelut hallitsevia mestareita ja sarjan kärkijoukkue IFK Mariehamnia vastaan. Piikkipaikka vaihtui ja nyt vastassa on taas sarjan kärkijoukkue. Hieno viime kautemme antoi meille mahdollisuuden pelata näitä pelejä tällaisia vastustajia vastaan. Uskomme olevamme sen verran hyviä, että pystymme kilpailemaan heitä vastaan.

- Mielestäni joukkue on nyt osoittanut sen. Cupin FC Inter-ottelu mukaan lukien olemme päästäneet viimeisessä neljässä ottelussa vain yhden maalin. Emme tietenkään ole tehneet tarpeeksi maaleja, mutta paikkoja on ollut. Toivottavasti olemme jatkossa vähän rennompia maalin edessä, Kuqi tuumi.

Kuqin mukaan Punamustien kokoonpanotilanne alkaa hiljalleen olla hyvä. Kapteeni Raimi on edelleen sivussa, mutta Portela ja niin ikään alkukauden sivussa ollut Altin Ademaj ovat jälleen käytettävissä.

- Viime pelissä "Caloi" aloitti penkillä ja Ymer Xhaferi oli poissa. Oli hyvä, että Caloi sai nyt vähän minuutteja. Katsotaan, mitä teemme hänen suhteensa huomenna. Kim on loukkaantumisen takia sivussa, mutta muuten terveystilanteemme näyttä hyvältä. Lisäksi Njazi vapautuu HJK-pelin jälkeen pelikiellosta, Kuqi sanoi.

HJK:n valmennusjohto ei vielä halua paljastaa avauskokoonpanoa, mutta punaisen kortin Ilves-pelissä Lum Rexhepi on poissa puolustuspelistä. Toisaalta Sebastian Sorsa on ollut jo lähipäivät täydessä kunnossa ja nuoriso-osastolla on hyviä vaihtoehtoja kärkkymässä näytönpaikkaa.


PK-35 Vantaa – HJK Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 7.5. kello 16:00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa. Ottelu on myös pääotteluna Nelosen Futiskierros-lähetyksessä.