VPS
4-4-2
vko.18 // 7.5.2016

KuPS puristi niukan voiton (KuPS-VPS 1-0)

KuPS nappasi lauantaina arvokkaat kolme pistettä, kun VPS kaatui Kuopiossa 1-0 (0-0).

KuPS onnistui maalinteossa 59. minuutin pelin jälkeen. Saku Savolainen maalasi tuolloin Urho Nissilän esityöstä.

Ensimmäisen jakson parhaimmat tilanteet nähtiin ensimmäisen varttitunnin aikana. Loorents Hertsi pääsi laukomaan voimalla hyvästä tilanteesta 9. peliminuutilla, kuitenkin päin KuPS-vahti Johannes Kreidlia joka torjui vedon mainiosti. KuPS-hyökkääjä Gbolahan Salami syötti erinomaiseen tekopaikkaan Saku Savolaiselle, jonka vedon VPS-vahti Evgeni Kobozev torjui. Parin minuutin päästä nähtiin jälleen kiperä pelitilanne, kun Salami kaatui tiukassa kamppailutilanteessa. Kotiyleisö odotti tilanteesta rangaistuspotkua, jota ei kuitenkaan tullut.

Jakso jatkui tilanneköyhänä aina 37. peliminuutille saakka, jolloin Aatu Laatikaisen keskittämä VPS-kulmapotku aiheutti säpinää KuPS-maalin edustalle. Kohtalaisen vaisu ensi jakso päättyi maalittomissa numeroissa.

VPS:n Pyry Soiri pääsi laukomaan hyvästä paikasta toisen jakson alussa, KuPS-vahti Kreidl torjui napakan vedon kulmapotkuksi (54 min). Kuopiolaisten voittomaali nähtiin 58. peliminuutilla: Urho Nissilä keskitti kulmapotkun takatolpalle ja Savolainen puski tyylikkäästi tämän kauden toisen liigamaalinsa: 1-0.

Loppuaikana ei kovin ihmeitä nähty. VPS piti palloa enemmän hallussaan kotijoukkueen tyytyessä vetäytymään omalle kenttäpuoliskolleen johtoasemaansa turvaten. Vaasan keskityspallo aiheutti säpinää KuPS-maalille 67. peliminuutilla ja lisäajalla VPS:lla oli vielä viimeinen tilaisuus onnistua maalinteossa, onnistumisia ei kuitenkaan tullut ja Savolaisen maali jäi tasaisen ottelun ainoaksi.

RoPS-KuPS Raatin stadionilla perjantaina 13.5. kello 18.30 ja VPS-PS Kemi Kaarlen kentällä perjantaina 13.5. kello 18.30. Molemmat ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.