AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 1923

VPS
4-4-2
vko.18 // 6.5.2016

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Savon Sanomat Areenalla taistellaan lauantaina jälleen tärkeistä Veikkausliigan sarjapisteistä. Pelaamistaan parantava Kuopion Palloseura saa vastaansa Vaasan Palloseuran, seitsemännen sarjakierroksen kotiottelu alkaa Savon Sanomat Areenalla kello 16.00.

Kuopiolaisten peliesitys on kohentunut vaisun kauden aloituksen jälkeen ja keskiviikkona rutistettiin hieno kotivoitto PS Kemistä maalein 2-0. Keskikenttätähti Petteri Pennanen laukoi molemmat osumat. VPS pääsi myös voiton makuun keskiviikon sarjakierroksella.

- Vaasa otti erittäin hienon voiton HIFK:sta ansaitusti. VPS tulee Kuopioon energisenä ja itseluottamusta täynnä ja meidän pitää olla valmiita siihen, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa seuran verkkosivuilla.

Keskikenttäpelaaja Paul Onobi pääsi pelaamaan keskiviikkona ensiminuuttinsa KuPS-joukkueen riveissä. Taitavalta pelimieheltä voidaan odottaa jatkossa entistäkin parempaa ja tämä lupaa hyvää joukkuekokonaisuuden kannalta.

- Onobi sai pelata 45 minuuttia ja se auttaa seuraavaan peliin. Hän pystyy parantamaan pelistä toiseen ja toivottavasti pystyy auttamaan meitä keskikentän pohjalla, jolloin me päästään peluuttamaan Petteri Pennasta omimmalla pelipaikallaan ylempänä. Petteri on tehnyt isolla sydämellä töitä joukkueelle keskikentän pohjapelaajana, valmentaja kiittelee.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuoriselle KuPS on tuntemattomampi vastustaja tämän kauden perusteella, vaikka joukkuetta valmentaa hänelle tuttu luotsi.

- Vastus on meikäläiselle ehkä vähän ennalta-arvaamaton, koska joukkueeseen on tullut paljon uusia pelaajia ja joukkueessa on muutenkin tapahtunut muutosta. He pelaavat eri tavalla kuin vaikkapa liigacupissa talvella meitä vastaan tai aiempina vuosina, Vuorinen kertoi seuran verkkosivujen mukaan.

Videoita on kuitenkin katsottu ja uudistunutta KuPSia on opiskeltu.

- Olemme jonkin verran analysoineet heidän pelaamistaan. Kyseessä on suoraviivainen ja fyysinen joukkue, jolla on isot topparit. He ovat vaarallisia erikoistilanteissa.

KuPS pelasi pari ensimmäistä otteluaan kaudella vaisusti, mutta pari edellistä peliä ovat näyttäneet, että Kuopiossa on kasassa vaarallinen ryhmä.

KuPSin kovimmat maalipyssyt ovat olleet tällä kaudella kolmesti iskenyt Gbolahan Salami, sekä neljään otteeseen verkkoja heilutellut Petteri Pennanen. Heidän vahvuuksiinsa VPS osaa kuitenkin reagoida.

- Salami on vahva vääntäjä, joka taitaa kyllä maalinteonkin. Häneen täytyy päästä nopeasti iholle ja pitää puolustavan pelaajan tuki lähellä. Pennanen on hyvä pelaaja keskialueella ja laukoo herkästi. Hänet tulee pitää poissa sektoreilta, joissa hän on vaarallisimmillaan, Vuorinen analysoi.


KuPS – VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 7.5. kello 16:00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa. Lauantain ottelut myös Nelosen Futisextra-lähetyksessä, jonka pääotteluna nähdään PK-35 Vantaa - HJK.