Yleisöä 2036

4-4-2
vko.19 // 9.5.2016

IFK Mariehamn haki pisteet Turusta (FC Inter-IFK Mariehamn 0-2)

Inter kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Veikkausliigassa maanantaina Turun Veritas Stadionilla. IFK Mariehamn ei antanut Interille lopulta mitään mahdollisuuksia, vaan voitti ottelun Dever Orgillin kahdella maalilla 0-2 (0-1).

Inter aloitti pelin pirteästi ja sai luotua muutamia varsin hyviä hyökkäyksiä onnistuneiden syöttöketjujen jälkeen. Mitään vaarallista joukkue ei kuitenkaan onnistunut näistä hyökkäyksistä luomaan.

IFK sen sijaan onnistui monta kertaa katkaisemaan kotijoukkueen pelinrakentelun, minkä jälkeen se haki paikkoja nopeille vastahyökkäyksille.

Ottelun ensimmäinen maalintekotilanne nähtiin lopulta 20. minuutilla Interin maalilla, kun puolustaja Adama Tamboura jatkoi pallon vahingossa kohti omaa maalia. Interin maalilla debytoinut Aati Marttinen oli kuitenkin hereillä ja torjui hyvin.

Seuraavasta hyökkäyksestä myös Inter sai luotua tilanteen. Kennedy Nwangangan pusku suuntautui kutenkin vähän takatolpasta ohi.

IFK Mariehamn onnistui maalinteossa 29. minuutilla. Tuolloin huimassa vireessä oleva Dever Orgill pääsi oikeastaan kenenkään estämättä kuljettamaan palloa Interin puolustuslinjan ja keskikentän välissä. Lopulta IFK-hyökkääjä laukoi pallon voimalla maalin sivuverkkoon.

Avausjakson viimeisen vartin aikana ei maalipaikkoja enää oikeastaan nähty, joten tauolle mentiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Toinen jakso oli lähellä alkaa Interin kannalta hyvin. Pelin 47. minuutilla Egzon Belica pääsi avopaikkaan, josta hän kuitenkin kuin ihmeen kaupalla onnistui sohimaan pallon ohi maalin.

Ottelu ratkesi lopulta Belican virheeseen 52. minuutilla, josta Orgill pääsi yksi läpi. Tyylikäs nosto ei jättänyt Inter-vahti Marttiselle mahdollisuuksia torjuntaan ja IFK:lle 0-2 johto ottelussa.

Orgill oli lähellä hattutemppua 62. minuutilla, mutta Marttinen torjui upeasti tuon läpiajon.

Selvästi altavastaajaksi ottelussa jäänyt Inter ei oikein missään vaiheessa päässyt enää peliin mukaan ja IFK-vahti Walter Viitalan ei tarvinnut venyä paljoakaan nollapelinsä eteen.

Interin ainoa paikka takaa-ajon aikana tuli Nwangangalle. Hänen puskunsa suuntautui kuitenkin ohi maalin. Näin IFK:lle ottelusta täysin ansaittu 0-2 vierasvoitto.

Interin kannalta tästä pelistä positiiviset asiat olivat seuran omien kasvattien maalivahti Aati Marttisen ja Arttu Hoskosen Veikkausliigadebyytit.

HJK-FC Inter Sonera stadiumilla maanantaina 16.5. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 15.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.