AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-1

20

(0-0)

Yleisöä 2068

PK-35 Vantaa
4-4-2
vko.19 // 12.5.2016

Ennakko: Ilves-PK-35 Vantaa

Ennakko: Ilves-PK-35 Vantaa

Ilves pelaa kauden toisen kotiottelunsa perjantaina Tammelan stadionilla ja vastustajaksi saapuu PK-35 Vantaa. Joukkueet kohtasivat viimeksi toissa kaudella Ykkösessä kolmeen otteeseen.

Ilves on pelannut vasta viisi sarjaottelua ja saldona on kaksi voittoa sekä kolme tappiota. Viime lauantaina Oulussa pelatussa ottelussa isäntäjoukkue PS Kemi puolusti erittäin uhrautuvaisesti ja iski lopussa harmittavan 1-0-voittomaalin.

- Veimme peliä, mutta murtautumispaikoissa ratkaisumme olivat aika huonoja. Treeneissä pitää jatkossa korostaa yhä enemmän kaksinkamppailujen kovuutta ja meidän pitää tiedostaa, että nämä ottelut ovat sellaisia koiratappeluita, joissa pitää taistella rajusti jokaisessa tilanteessa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi.

Ilveksen kokoonpanossa ei ole perjantaina montaa poissaoloa, sillä varmuudella puuttuu ainoastaan nivusvaivainen puolustaja Antti Koskinen. Hänen lisäksi muutamalla pelaajalla on ollut pientä vaivaa ja heidän pelikuntonsa ratkeaa pelipäivänä.

- On hienoa päästä Tammelaan pelaamaan. Meillä on ollut neljä vieraspeliä ja vasta yksi kotipeli, joten onhan se mukavaa, että näitä pelejä alkaa olla kotonakin. Olemme ehtineet harjoitella hyvin tällä viikolla ja takana on muutama todella hyvä treeni, missä pelaajat ovat pistäneet itseänsä likoon suurella sydämellä.

- Vastassa on teknisesti todella taitava joukkue ja meidän pitää olla puolustussuuntaan hereillä koko ottelu. Viime peleissä olemme syyllistyneet huolimattomiin virheisiin, vaikka isossa kuvassa olemme pärjänneet jokaisessa ottelussa. Uskon, että se viime vieraspelin jälkeisen junamatkan pettymys on tuonut meille lisävirtaa perjantain kotiotteluun, Wiss vakuutti.

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi tietää, että PK-35 Vantaan tapaan myös Ilves kaipaa perjantai-illan ottelusta sarjapisteitä.

– Pelillisesti molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä kipeästi. Ilves aloitti hyvin ja voitti kaksi ensimmäistä peliään, mutta sen jälkeen heillä on kolme tappiota putkeen. He ovat kuitenkin hyviä kotonaan. IFK Mariehamnille he hävisivät 0-1, mutta se oli aika tiukka peli, Kuqi tuumi.

– IFK Mariehamnia vastaan kenttä ei näyttänyt olevan kovin hyvässä kunnossa, mutta viime viikkoina sää on onneksi ollut hyvä. Kenttä on kuitenkin aina molemmille sama.

PK-35 Vantaa on pelannut viime aikoina pelillisesti hyviä otteluita, mutta pistetili ei ole täyttynyt toivotulla tavalla. Kuqia harmittaa, että hän joutuu toistelemaan samoja asioita pelistä toiseen.

– Pelillisesti olemme pärjänneet hyvin. Olemme olleet usein parempia kuin vastustaja, mutta pisteet ratkaisevat ja niitä emme ole saaneet lainkaan toivottuun tahtiin. Klubi vastaan olisimme mielestäni ansainneet vähintään tasapelin. Pelien hallitseminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aina tulisi pisteitä.

– Meidän pitää vain uskoa itseemme ja tehdä kovasti töitä. Sen myötä pisteitä alkaa jossain vaiheessa varmasti tulemaan. Luomme joka pelissä hyviä maalintekopaikkoja, joista pitää tehdä maaleja. Jos Veikkausliigassa ei käytä paikkojaan, vastustaja rokottaa, Kuqi totesi.

Kuqin mukaan joukkue kaipaa voittoja sarjatilanteen lisäksi myös itseluottamuksen takia.

– Olen aina sanonut, että jalkapallossa tarvitaan taitoa, mutta itseluottamus on kaikista tärkeintä. Esimerkiksi FC Interiä vastaan teimme alussa pari maalia, joiden myötä pelimme vapautui ja syöttöpeli alkoi rullata. Saimme hyviä tilanteita ja teimme neljä maalia, mutta olisimme hyvin voineet tehdä enemmänkin, Kuqi sanoi.

– Jos pystymme pelaamaan omaa peliämme, uskon meidän pystyvän haastamaan kenet tahansa kotona tai vieraissa. Avausmaali on varmasti tässäkin pelissä tärkeä.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina loukkaantumisten vuoksi kapteeni Kim Raimi, Riku Heinonen sekä Samu Volotinen. Muut pelaajat ovat pelikunnossa ja lisäksi Njazi Kuqi ja Fernando Liñan Rodriguez ovat pelikieltojensa jälkeen jälleen käytettävissä.


Ilves - PK-35 Vantaa Tammelan stadionilla perjantaina 13.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, PK-35 Vantaa verkkosivut