AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 968

PS Kemi
4-4-2
vko.19 // 12.5.2016

Ennakko: VPS-PS Kemi

Ennakko: VPS-PS Kemi

Vaasan Palloseura saa perjantaina vieraita Lapista, kun sarjanousija PS Kemi saapuu vieraaksi.

Liigaan täksi kaudeksi noussut PS Kemi on pelannut alkukauden mainiosti, vaikka toki yksi voitto onkin SJK:sta kabinetin kautta saavutettu. Kemi on sarjassa neljäntenä kerättyään kuudessa ottelussa 10 pistettä.

– Olen katsonut Kemin pelejä videolta ja olemme joukkueen kesken katsoneet "klippejä" niistä. Meillä on ollut vastassa parissa aiemmassa pelissä joukkueita, joilla on hyvin samantyyppinen pelitapa. Joukkueita, jotka prässäävät, puolustavat ja hyökkäävät jokseenkin samalla tavalla. Toisin sanoen suoraviivaisia vastustajia, jollainen huomisen vastustaja Kemikin on, Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen analysoi.

PS Kemin pelaajistosta kirkkaimmat tähdet ovat hyvin tiedossa. Billy Ions hyökkäyksessä on vaarallinen, samoin Ryan Gilligan. Keskikentältä seurantaan kannattaa ottaa etenkin nuoret, pallollisesti taitavat Joona Veteli ja Matias Ojala.

– Ions on suoraviivainen, nopea ja fyysinen pelaaja, joka pyrkii ahnaasti maalintekoon. Keskikentältä löytyy muutamakin hyvä pelaaja, mutta etenkin Veteli on mainio pallollisena pystyen pitämään pelivälinettä omilla. He tulevat ensimmäisinä mieleen Kemin vaarallisimpina, Vuorinen kertoi.

Vepsun kokoonpano kokee muutoksia viime ottelusta, sillä Juho Lähde on poissa keskikentältä. Tilanne muuten on kuitenkin valoisampi. Sebastian Strandvall on Petri Vuorisen mukaan kokoonpanossa heti, mikäli pelilupa-asiat saadaan kuntoon. Timi Lahtikin alkaa selkeästi olla pelikunnossa.

– En tarkalleen tiedä, montako päivää Juho on vielä sivussa. Hänen poissaolonsa muuttaa tietysti vähän, mutta Jonas Levänen palasi kokoonpanoon jo Kuopiossa ja Steven Morrissey on taas mukana pelikieltonsa kärsittyään. Jos "Seban" luvat ovat kunnossa, niin hän on myös heti kokoonpanossa. Loukkaantuneista Jerry Voutilainen ja Mikko Viitikko palaavat palloharjoituksiin viikon päästä ja alkaa olemaan pelaajien suhteen parempi tilanne, Vuorinen totesi.

Peli on jälleen Kaarlen kentällä, mutta joukkue harjoittelee edelleen Raviradalla.

– Kaarlen kentän kunto on yhtä hyvä, kuin se on ollut tähänkin saakka. Harjoittelemme kuitenkin ainakin ensi viikkoon saakka vielä Raviradalla.

PS Kemi aloittaa neljän ottelun mittaisen vieraspeliputkensa perjantaina kohtaamalla Vaasan Palloseuran. Alla on hieno voitto Ilveksestä lukemin 1-0. Voiton arvoa lisää se, että kemiläiset joutuivat taistelemaan alivoimalla yli puolet ottelusta Janne Turpeenniemen ulosajon jälkeen. Peliesityksessä kokonaisuutena on kuitenkin edelleen parantamisen varaa Vaasaan lähdettäessä.

PS Kemin sairaslistalta löytyy edelleen Kalle Taimi. Jusa Impiöllä ja Mikko Vilmusella on pikkuvaivoja, mitkä tekevät heidän mukanaolosta epävarmaa. Myös positiivisia uutisia on loukkaantumisista kertoa, Kaby on ollut jo mukana harjoituksissa ja lienee kokoonpanossa mukana huomenna. Janne Turpeenniemi on poissa seuraavat kaksi ottelua punaisen kortin takia. Joukkueen uusin vahvistus, "Trinidadin pyssy" Rundell Winchester sen sijaan on käytettävissä.


VPS - PS Kemi Kaarlen Kentällä perjantaina 13.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut