AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 905

SJK
4-5-1
vko.20 // 21.5.2016

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu lauantaina Savon Sanomat Areenalla. Yhdeksännen sarjakierroksen kotiottelussa kohdataan hallitseva mestarijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho.

Mestarijoukkue saapuu Kuopioon nimekkäällä pelaajaryhmällä.

- SJK on hyvä joukkue. Uskon, että se tulee nousemaan kauden päätteeksi aina sijoille 2-4, KuPS-luotsi Marko Rajamäki Rajamäki povaa.

Kehuja tosin tulee vastaavasti myös Seinäjen suunnalta isäntäjoukkueelle.

- KuPS sai melko myöhään joukkueen kasaan, mutta kun pelejä on pelattu, on siitä tullut yhtenäinen joukkue, joka on saanut hyviä tuloksia. KuPS on aina kotikentällään kova joukkue ja se on ollut aina vaikea paikka meille vierailla, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kuopiolaiset saivat viime viikolla arvokkaan lisän pelaavaan kokoonpanoonsa. Laitahyökkääjä Ilmari Niskanen palasi pelikentille neljän kuukauden poissaolonsa jälkeen. Niskanen on valmis pelaamaan myös lauantaina kotiyleisön edessä ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

- Ilmari tuli vaihdosta hyvin sisään RoPS-ottelussa. Hän ei ole vielä 90 minuutin pelikunnossa, mutta pystyy kuitenkin jo auttamaan joukkuetta, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki iloitsee.

SJK:n keskisektori sai vahvistuksen, kun SJK teki sopimuksen toppari Aboniman kanssa. Tarvittaessa Abonima pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla, mutta parhaimmillaan 21-vuotias nigerialainen on puolustuksessa. Miehen paperit ovat kunnossa, hän on jo treenannut SJK:n mukana ja on siten tarvittaessa käytettävissä jo lauantaina Kuopiossa.

SJK tarvitsee lisää pelaajia, sillä lisää loukkaantumishuolia tuli viime viikon voitollisessa ottelussa Helsingin IFK:ta vastaan, kun keskikenttäpelaaja Matti Klinga jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä. Alustavasti huilia tulee pari viikkoa, mutta tarkempia tutkimuksia tehdään vielä lisää.

Klingan lisäksi sivussa ovat Mehmet Hetemaj, Richie Dorman ja Timo Tahvanainen. Dorman ja Tahvanainen ovat jo mukana joukkueen treeneissä ja paluu kentille saattaa tapahtua lähiaikoina. Myös Hetemaj harjoittelee kevyesti jo joukkueen mukana. Pelikieltoja ei SJK:lla ole ja muuten pelaajarinki on täydessä iskussa.


KuPS-SJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 21.5. kello 16. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPSin verkkosivut, SJK:n verkkosivut