PS Kemi
4-4-2
vko.20 // 21.5.2016

​PS Kemi kiri tasoihin (PK-35 Vantaa-PS Kemi 2-2)

PS Kemi kiri 0-2-tappioasemasta 2-2-tasapeliin PK-35 Vantaata vastaan lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa kohtasi lauantai-iltapäivänä Veikkausliigan toisen nousijajoukkueen PS Kemin Myyrmäessä. Punamustien kausi on alkanut takellen, kun taas PS Kemi lähti peliin sarjakolmosena. PK-35 Vantaa oli lauantaina lähellä kauden ensimmäistä kotivoittoaan, mutta kemiläiset nousivat lopulta loppuhetkillä tasapeliin.

PS Kemi aloitti ottelun vahvasti ja joukkueen kapteenilla Billy Ionsilla oli heti toisella minuutilla hyvä tilaisuus maalintekoon. Ionsin laukaus painui kuitenkin niukasti maalin ohi. Merilappilaisten alun lyhyen painostusjakson jälkeen ote siirtyi kotijoukkueella, joka onnistui luomaan useita hyviä maalintekopaikkoja.

Njazi Kuqi pääsi kääntymään ja laukoi vaarallisesti noin 20 metristä, mutta veto painui niukasti etualakulman ohi. Lisäksi etenkin Aleksi Ristolalla oli useita tilaisuuksia viedä Punamustat johtoon. Ristola karkasi kahdesti läpiajoon, mutta laukoi ensimmäisellä kerralla niukasti takatolpan ohi ja hetkeä myöhemmin maalin yli.

Ottelun avausmaali syntyi 35. peliminuutilla. Njazi Kuqi sai pallon oikealla laidalla rangaistusalueen tuntumassa ja tarjoili hyvän syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti Mateo Miguezin, joka laukoi pallon rangaistusalueen rajalta etuyläkulmaan.

Ristolalle avautui avausjaksolla vielä yksi hyvä maalintekopaikka. Lucas Kaufmann antoi oikealta laidalta tarkan keskityksen takatolpalle, mutta Ristolan pusku karkasi maalin yli. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johdossa.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan pian toisen jakson alussa. Kaufmann antoi jälleen oikealta laidalta hyvän keskityksen rangaistusalueelle ja Kuqi laukoi pallon suoraan ilmasta maaliin.

PS Kemin kavennus oli lähellä vain neljä minuuttia myöhemmin. Tauon jälkeen vaihdosta kentälle tullut Rundell Winchester pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta maaliltaan vastaan tullut Punamustien maalivahti Daniel Kollar venyi hyvään torjuntaan.

Kemiläiset onnistuivat kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin. Winchester pääsi keskittämään oikealta laidalta ja pallo pomppi kotijoukkueen puolustajien ohi takatolpalle. Lopulta Ionsilla oli helppo työ laukoa pallo tyhjään maaliin.

Pian 2-1-kavennusosuman jälkene Winchester pääsi puskemaan maalin edustalta, mutta pusku painui maalin yli. Myös PK-35 Vantaa oli lähellä maalintekoa, kun Kuqi laukoi Carlos Portelan keskityksestä pallon noin viidestä metristä yli maalin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Punamustien Fernando Liñan kaatoi läpiajoon pyrkineen Ionsin. Tuomiona oli vapaapotku ja Liñanin ulosajo. Miesylivoimalle päästyään PS Kemi lähti jahtaamaan raivokkaasti tasoitusosumaa.

PS Kemin takaa-ajo tuotti lopulta tulosta 88. peliminuutilla. Joona Veteli syötti pallon nopean vastaiskun päätteeksi Ionsille rangaistusalueen oikeaan reunaan. Ions ehti ottamaan pallon rauhassa haltuunsa ja sen toisella kosketuksellaan taka-alakulmaan.

Ottelun lisäajalla PS Kemin Winchester taklasi rumasti Konsta Rasimusta ja joutui toisen varoituksen myötä ulosajetuksi. Ulosajo jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi, joten ottelu päättyi tasalukemiin 2-2.

PK-35 Vantaa - FC Inter Myyrmäen jalkapallostadionilla keskiviikkona 25.5. kello 18.30 ja FC Inter - PS Kemi Veritas stadionilla lauantaina 28.5. kello 18.00. Molemmat ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.