AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-4-2

22

(1-0)

Yleisöä 681

PS Kemi
4-4-2
vko.20 // 21.5.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-PS Kemi

Ennakko: PK-35 Vantaa-PS Kemi

Kaudelle 2016 Veikkausliigaan nousseet PK-35 Vantaa ja PS Kemi kohtaavat ensi kertaa ylimmällä sarjatasolla lauantaina Myyrmäessä.

PK-35 Vantaan alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen joukkue on sarjataulukossa viimeisenä viidellä pisteellään. Sarja on kuitenkin tasainen, joten jo muutamalla voitolla voi kivuta useita sijoja ylöspäin. Pisteensä PK-35 Vantaa on kerännyt kaatamalla KuPSin vieraissa ja pelaamalla maalittomat tasapelit SJK:ta ja IFK Mariehamnia vastaan.

PS Kemi lähtee Vantaalle kahden ottelun voittoputkessa. Viikko sitten VPS kaatui Vaasassa 1-0 Billy Ionsin maalilla. Uusi vahvistus Rundell Winchester teki debyyttinsä kyseisessä ottelussa. Myös kulttipelaaja Aleksi Räihä oli avauksessa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa, mutta loukkaantui harmittavasti jo puolen tunnin pelin jälkeen.

Vierasjoukkue saapuu Myyrmäen jalkapallostadionille varmasti sisuuntuneena edellisestä ottelustaan kyseisellä areenalla, syyskuussa pelatussa matsissa kotijoukkue PK-35 kylvetti kemiläisiä rumin lukemin 5-2. Vantaalaisjoukkueen maalilla on viime kaudelta tuttu kasvo, entinen Kings-veskari Daniel Kollar.

PS Kemi on myös Punamustien päävalmentajalle Shefki Kuqille tuttu vastustaja viime kaudelta. Kuqi uskoo, että kemiläiset luottavat edelleen samoihin vahvuuksiin kuin viime kaudella Ykkösessä.

– PS Kemi on meille sarjan ainoa vastustaja, joka on edes nimeltä tuttu viime kaudelta. Heidänkin joukkueensa on muuttunut jonkin verran. Tietyt asiat ovat kuitenkin varmasti pysyneet samoina, sillä niiden avulla he saivat viime kaudella menestystä ja tuloksia, Kuqi totesi.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset pelit olivat keskenään todella erilaisia. Huomenna tärkeintä on kuitenkin Kuqin mukaan saada lisää arvokkaita sarjapisteitä.

– Ensimmäisen pelin hävisimme täällä ja toisessa pelasimme maalittoman tasapelin Kemissä, vaikka dominoimme peliä ihan täysin. Täällä voitimme 5-2. PS Kemi on aika erikoinen vastustaja, mutta he ovat saaneet myös tänä vuonna hyviä tuloksia. Niitä mekin kaipaamme. Olemme pelanneet hyvin, mutta emme ole saaneet riittävästi pisteitä.

PS Kemiltä sivussa ottelussa ovat Aleksi Räihä ja Kalle Taimi loukkaantumisten vuoksi. Kaby on parin viikon maajoukkuekomennuksella Guinea-Bissaun riveissä ja Janne Turpeenniemi on pelikiellossa vielä tämän ottelun verran. Aleksi Gullsten ja Tuomo Könönen ovat jälleen käytettävissä.


PK-35 Vantaa - PS Kemi Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 21.5. kello 16. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut, PS Kemin verkkosivut