FC Lahti
4-2-4
vko.21 // 25.5.2016

Ilves kaatoi FC Lahden (Ilves-FC Lahti 2-0)

Ilves voitti Tampereen Tammelassa FC Lahden lukemin 2-0 (2-0). Isäntien maaleista vastasivat Antti Hynynen ja Mikael Soisalo. Molemmat osumat alusti Emile Paul Tendeng.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Ilves sai luotua 7. minuutilla vaarallisen hyökkäyksen, kun jälleen kerran ennakkoluulottomasti pelannut 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo rymisteli oikealta laidaltaan, mutta syöttö maalinedustalla ei aivan löytänyt joukkuetovereita.

Alun jälkeen vierasjoukkue FC Lahti otti pallonhallinnan itsellen ja Ilves joutui juoksemaan perässä. Maalipaikoja aukesi kuitenkin Ilvekselle ja 23. minuutilla kentän ylivoimainen hahmo Tendeng syötti maalille, missä Soisalo pääsi puskemaan, mutta pallo meni ohi.

Ottelun ratkaisu nähtiin puolen tunnin molemmin puolin. 28. minuutilla pallo pelattiin keskialueella Tendengillä, joka löysi millimetrin tarkalla kaarisyötöllään loistavan pystyjuoksun tehneen kapteeni Antti Hynysen, joka ohjasi pallon taidokkaasti maaliin, 1-0.

Ja ei aikaakaan, kun Tammelan suurilukuinen kotiyleisö pääsi huutamaan uudestaan riemusta. 32. minuutin kohdilla Tendeng teki lahtelaispuolustuksesta reikäjuustoa syöttäen Soisalolle, joka otti pallon haltuunsa ja sijoitti komeasti verkot heilumaan, 2-0.

Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle kotiyleisön taputusten saattelemana 2-0-numeroissa.

Toinen 45-minuuttinen alkoi varsin rauhallisesti ja maalipaikat olivat kiven alla. FC Lahti piti hienokseltaan enemmän palloa, mutta Ilveksen joukkuepuolustaminen oli järkevällä tasolla.

Ilves oli todella lähellä lisätä johtoaan 70. minuutilla. Vahvasti taistellut Jaakko Juuti syötti vasemmalta laidalta kerrassaan upean syötön maalinedustalle, missä Soisalo oli tehnyt oikea-aikaisen juoksun, mutta laukaus suuntautui harmittavasti hieman oikealta ohi. Pari minuuttia myöhemmin FC Lahti sai ottelun parhaan paikkansa, kun vaihtomies Kalle Multanen oli läpiajossa, mutta Ilveksen eleetön maalivahti Mika Hilander torjui pallon kulmaksi.

Ottelun lopussa molemmilla oli vielä yksi herkullinen paikka. Ensin 87. minuutilla Ilves sai harvinaisen vapaapotkun 6 metristä johtuen lahtelaispuolustuksen pallon palauttamisesta omalle maalivahdille. Hyvän ottelun vieraiden maalilla pelannut nuori Miikka Mujunen kuitenkin torjui Tuure Siiran laukauksen kulmaksi.

Tuon jälkeen FC Lahti sai vielä luotua yhden hyvän hässäkän Ilves-maalille, mutta sivutolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Näin Ilvekselle 2-0-kotivoitto varsin tasapainoisen esityksen päätteeksi.

HIFK-Ilves Sonera-stadionilla sunnuntaina 29.5. kello 18.30 ja FC Lahti-PK-35 Vantaa Lahden Kisapuistossa lauantaina 28.5. kello 16. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.